Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaplijena u Nigeriji

Uništena slonovača vrijedna vrtoglavih 11 milijuna dolara: Od praha će se napraviti spomenik

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Nigeriji je uništena zaliha zaplijenjenih slonovskih kljova u vrijednosti od čak 11 milijuna dolara.

Nigerijska vlada uništila je zalihe zaplijenjenih slonovskih kljova u vrijednosti od 11 milijuna dolara. Riječ je o prokrijumčarenim kljovama iz raznih afričkih zemalja.

Kako navodi nigerijski ministar okoliša Iziaq Salako, ovo je poruka da se ilegalna trgovina divljim životinjama neće tolerirati.

Pročitajte i ovo Dom za starije i nemoćne - 3 Loša situacija Dio umirovljenika s novom godinom doživio šok, cijene porasle i za 50 posto: "To je za njih katastrofa"

Uništeno je gotovo 2,5 tone slonovače od kojih su mnoge kljove već bile izrezbarene i spremne za prodaju.

Prema riječima ministra okoliša, uništena slonovača pretvorit će se u prah koji će se koristiti za izgradnju spomenika koji simbolizira važnost slonova te odlučnost Nigerije da ih zaštiti, piše BBC

Pročitajte i ovo Zebrasta dagnja - 2 Moguće ozbiljne posljedice Otkriven predator - invazivna školjka koja uništava sve oko sebe: "Ako se ukorijeni, imat ćemo problem"

Unatoč desetljećima dugoj zabrani međunarodne trgovine slonovačom, stručnjaci ističu da se svake godine diljem svijeta ubije nekoliko desetaka tisuća slonova samo zbog njihovih kljova.

Ekolozi navode da je Nigerija postala jedno od najvećih središta ilegalne trgovine dijelovima životinja iz Afrike, a najveće tržište nalazi se u Aziji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene