Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavonija ne izumire

Nakon 40 godina novi vrtić u gradu na istoku Hrvatske: Imat će i vlastitu solarnu elektranu

Aktualno Galerija Vrtić u Vinkovcima - 1 Vrtić u Vinkovcima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vrtić u Vinkovcima - 2 Vrtić u Vinkovcima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vrtić u Vinkovcima - 3 Vrtić u Vinkovcima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vrtić u Vinkovcima - 4 Vrtić u Vinkovcima - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Vrtić u Vinkovcima - 5 Galerija 1/6 >>
Iako statistika govori da Slavonija izumire, Vinkovci su se proteklih godina uvrstili među gradove s najvećim porastom novorođene djece. U vrtićima je postalo tijesno pa se krenulo u njihovu dogradnju, ali i prvi put nakon dugih 40 godina - u izgradnju jednog posve novog vrtića. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Nakon 40 godina Vinkovci će dobiti novi vrtić. Zvat će se Mali princ. Kapacitet vrtića će biti 176 mjesta, od čega sedam skupina za djecu vrtićke dobi i tri skupine za djecu jasličke dobi, kazala je direktorica Agencije za razvoj investicija Danijela Slipčević.

Imat će i vlastitu solarnu elektranu te u pravom smislu biti vrtić nove generacije. Useljenje je planirano za iduću godinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Imaš pravo, ostvari ga Trebate dijete upisati u dječji vrtić? Zakon se mijenjao, donosimo detalje o pravu prednosti pri upisu

Zgrada će biti zgrada gotovo nulte emisije budući da je emitirana prema nZEB standardu, ugradit će se visokokvalitetna toplinska izolacija, visokoučinkoviti sustavi grijanja i hlađenja, dodala je Slipčević.

Vrijedan je tri milijuna eura, više od pola novca je bespovratno, a grade ga lokalne tvrtke.

Vrtić u Vinkovcima - 1 Vrtić u Vinkovcima - 1 Foto: DNEVNIK.hr

U Vinkovcima je 16 vrtića, od čega sedam u gradskom vlasništvu. Neki od njih postali su pretijesni. U odnosu na protekle godine ove bilježe duplo veću upisnu kvotu.

U Gradu kažu - promijenile su se životne navike. Povećana je potreba roditelja za smještajem u dječjim vrtićima, a s dogradnjom dva postojeća i izgradnjom novog vrtića, mjesta bi trebalo biti za svu djecu.

Pročitajte i ovo Dijete Na dobrom tragu Neki dijelovi Hrvatske sve su prazniji, ali neki žive novim životom: Četiri grada su rekorderi, a za to postoje dobri razlozi

Detalje pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Marine Bešić Đukarić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene