Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće ozbiljne posljedice

Otkriven predator - invazivna školjka koja uništava sve oko sebe: "Ako se ukorijeni, imat ćemo problem"

Aktualno Galerija Zebrasta dagnja - 4 Zebrasta dagnja - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Zebrasta dagnja - 3 Zebrasta dagnja - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Zebrasta dagnja - 2 Zebrasta dagnja - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Zebrasta dagnja - 1 Galerija 1/4 >>
Delti Neretve prijeti zebrasta dagnja. Ta invazivna školjka uništava ekosustav, brodove, cjevovode, mijenja staništa riba i domaćih školjkaša. Za sada je pronađena jedna, ali pretpostavka je da ih je u tom dijelu puno više.

Slučajna šetnja dolinom Neretve otkrila je predatora.

"Našao sam jednu malu zanimljivu školjku, nisam je do tada nikada vidio i pretpostavio sam da bi moglo biti nešto zanimljivo", rekao je Bariša Ilić iz Ornitološkog društva Brkata sjenica.

Odmah je obaviještena struka. Potvrda je stigla za dva dana.

Pročitajte i ovo Majka žrtve nasilja i Matea Drmić, reporterka Dnevnika Nove TV Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje Zbog premlaćivanja maloljetnika u Vukovaru, moglo bi biti još uhićenja! Majka napadnutog mladića: "Što se dogodilo u subotu je sumrak Hrvatske"

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Neobičan slučaj Veliki obrat: Maloljetnik tvrdio da su ga pretukli na cesti, policija otkrila što se zapravo dogodilo

"Potvrdio je naša razmišljanja da se radi o zebrastoj dagnji. Invazivna slatkovodna školjka, a ako se ona ukorijeni i ako nađe kvalitetno stanište u Neretvi, imat ćemo problem", otkrio je Ilić.

Vijest o pronalasku brzo se proširila i među lokalnim školjkarima. Što su ispričali za Dnevnik Nove TV, doznajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene