Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na srpske sportaše

Vaterpolski sudac: ''Ovo što se zbilo na splitskoj rivi je neprihvatljivo i sramotno''

Nenad Periš
Nenad Periš DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mario Jurič razgovara s Predsjednikom Splitskog saveza sportova Nenadom Perišem o incidentu u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mario Jurič razgovara s Predsjednikom Splitskog saveza sportova Nenadom Perišem o incidentu u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nenad Periš Galerija 1/2 >>
Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza sportova kaže da bi se trebala podići sigurnost i predvidjeti situacije kao što je bila ona sa pretučenim srpskim sportašima, kako se to više ne bi ponovilo.

''Splitski savez sportova apsolutno osuđuje ovakvo ponašanje, ovakav događaj koji se zbio na splitskoj rivi je neprihvatljiv, sramotan i smatram da treba biti najoštrije osuđen'', rekao je Nenad Periš u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Mariom Juričem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Vaterpolski sudac puno je puta sudio i u Hrvatskoj i u Beogradu i kaže da nikada nije imao problema: ''Mi službene osobe nikada nismo imali nikakvih problema. Srbijanski suci sudili su finale kupa Hrvatske. Nikakvih problema nije bilo.''

Smatra da ovaj incident nije okaljao ugled Splita kao najsportskijeg grad. ''U subotu smo imali još jedno takmičenje, regionalno natjecanje u vaterpolu gdje su se sastali splitski klub i klub iz Srbije, Sve je prošlo u najboljem redu bez ikakvog incidenta. Ovakvo ponašanje pojedinca je samo njegovo i sramotno'', kaže Periš.

Trebali bi kaže podići sigurnost i ovakve situacije predvidjeti, da se više ne ponove.

Policija provodi opsežnu istragu. Izuzete su i videosnimke. Trojicu muškarca privela je splitska policija. Dovode se u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde. Kod jednoga je pronađen i dres sportaša. Za dvojicom napadača još se traga.

Vaterpolisti su se u nedjelju ujutro vratili u Beograd. Iz kluba poručuju kako su igrači još u šoku. Kao i Splićani koji su svjedočili napadu. Postavlja se i pitanje je li bilo sigurnosnih propusta.

Sve detalje će utvrditi kriminalističko istraživanje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene