Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i fotografije

Ne stišava se priča oko ljetovanja ministra Marića: Povjerenstvo će tražiti posebnu dokumentaciju svih nadležnih tijela

Aktualno Galerija Nataša Novaković Nataša Novaković Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić - 1 Zdravko Marić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić - 2 Zdravko Marić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravko Marić jahta Galerija 1/4 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa tražit će i objavljene fotografije kao što će utvrditi i vlasništvo brodova.

Nezavisna zastupnica Vidović Krišto traži Marićevu ostavku, a ministri ga brane.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac - 1 tko je sve na udaru? Zbog sukoba interesa samo tijekom ovoga saziva Povjerenstva kažnjeno je 12 ministara, doznajte tko se sve još našao pod povećalom Slika nije dostupna ZAKONSKE NOVINE Zašto su obustavljeni predmeti protiv Plenkovića, Milanovića i niz političara?: "Stvoren je udar na Povjerenstvo...''

Podsjetimo ministar Marić dio godišnjeg proveo je na jahti riječkog poduzetnika Blaža Pavičića. Čija je jahta, otkrio je tek nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo slučaj, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

"Dogovorili smo se da ćemo da ćemo zatražiti dokumentaciju od Ministarstva financija, Porezne uprave, HBOR-a te eventualno drugih tijela koje bi mogle biti relevantne za ovaj predmet, a vezano za poslovne odnose sa trgovačkim društvima sa kojima je povezana osoba na čijoj jahti je ministar financija bio", kazala je Nataša Novaković.

"Tvrditi da ministar financija koji je nadređen poreznoj upravii Uredu za sprječavanje pranja novca, ne može utjecati na poduzetnika je naravno smiješno i apsurdno", kaže Karolina Vidović Krišto.

"Da li bih pristao boraviti na brodu svog prijatelja? Da! Međutim ja sam u suvlasništvu pasare sa kabinom. Koja se nalazi u Pločama tako da su moja ljeta orjentirana Pločanski. S obzirom na tu činjenicu nemam potrebe raditi izlete", kaže Tomislav Ćorić.

"Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će reći svoje nisam upućen u detalje“, kaže ministar Beroš koji također ljetuje na svom brodu.

"Na svom starom brodiću ljetujem svake godine", rekao je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene