Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema tko nije zvao

Zurovca zovu sa svih strana: "Rekao sam im da mi sjaše"

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec
Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dario Zurovec Dario Zurovec Foto: DNEVNIK.hr Dario Zurovec i Petra Buljan - 3 Dario Zurovec i Petra Buljan - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dario Zurovec Dario Zurovec Foto: Nera Simic/Cropix Dario Zurovec Dario Zurovec Foto: DNEVNIK.hr +3 Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec Galerija 1/8 >>
Dario Zurovec u Sabor ulazi kao jedini predstavnik stranke Fokus, i to zahvaljujući preferencijalnim glasovima. Osvojio ih je gotovo dvaput više od predsjednika stranke i nositelja liste Davora Nađija.

S posljednjeg mjesta na listi u šestoj izbornoj jedinici Dario Zurovec ulazi u Sabor sa 6000 preferencijalnih glasova, dok je Davor Nađi kao prvi na listi osvojio 3385 glasova. Fokus se definira kao liberalna stranka, a iz koalicije Rijeka pravde izašli su nakon ulaska Zorana Milanovića u utrku.

Tko će sastavljati vladu, pitanje je od milijun dolara, a nakon objavljenih rezultata izbora telefoni zvone na sve strane. Zvonili su i Zurovcu, aktualnom gradonačelniku Svete Nedelje, koji će, po svemu sudeći, tu fotelju zamijeniti saborskom.

Pročitajte i ovo Sastanak Domovinskog pokreta Priprema za pregovore Domovinski pokret održao tajni sastanak, jedan nije došao: "Zvao sam ga, ne javlja mi se na telefon"

Kaže kako nema tko ga nije zvao. "Rekao sam im da mi sjaše. Moram se prvo dogovoriti s ljudima iz stranke i ljudima koji su mi dali najveću podršku", rekao je Zurovec za 24 sata.

Dodaje da je njegov glas bliži SDP-u nego HDZ-u, no konzultirat će se s biračima i strankom. U sljedećih nekoliko dana planira održati mini referendum među svojim biračima, s pitanjem u kojem smjeru žele da ide.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić HDZ-ov rekorder Dobio više glasova i od Plenkovića: Popularni HDZ-ovac oglasio se na društvenim mrežama

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor, ilustracija Parlamentarni izbori Broje se zadnji glasovi: Pogledajte kako će izgledati novi saziv Sabora

"Imam svoje stavove, no zanima me mišljenje mojih birača. SDP mi je trenutačno bliži. S njima imam solidnu suradnju, nikad nije bilo zle krvi i više sam u komunikaciji s Milanovićem nego s Plenkovićem, a znam ih obojicu", objasnio je Zurovec. Kaže i kako kod HDZ-a ima politika koje ne može podržati, a komentirao je i moguću križaljku sastavljanja parlamentarne većine.

"Tu je toliko različitih stvari i opcija. Domovinski pokret ne može s Možemo!, a mislim da će DP izreketariti, svašta će tu biti. Zato ću, ponavljam, pitati svoje birače što misle, kojem smjeru da se priklonimo", poručio je Zurovec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene