Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema za pregovore

Domovinski pokret održao tajni sastanak, jedan nije došao: "Zvao sam ga, ne javlja mi se na telefon"

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je da mu se Mislav Kolakušić nije javio na telefon.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić je nakon stranačkog sastanka dao izjavu za medije.

"Htjeli smo poslati poruku javnosti da ćemo ostati čvrsti i jedinstveni, da priče o raskolu ne drže vodu. Napravit ćemo pregovarački okvir i vrlo brzo ćemo donijeti formalne odluke", rekao je.

"Danas nismo imali Predsjedništvo jer ljudi imaju obaveze, ili rade ili su na putu, a htjeli bismo da na sastanku budu baš svi”, dodao je te objasnio da će Predsjedništvo odlučiti tko će biti u pregovaračkom timu.

Pročitajte i ovo Dalibor Paus, IDS Ušao u Sabor Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom

Odgovorio je i na pitanje je li bilo poziva iz HDZ-a.

"Poziva je bilo od sinoć, ali mogu pozivati s bilo koje strane. Nećemo pregovarati ni o ministarstvima ni foteljama, već o politikama. Mi ćemo postaviti svoje uvjete pa ćemo vidjeti kome će to biti prihvatljivo. Nećemo nikoga ucjenjivati, ali nećemo dopustiti da itko ucjenjuje nas", najavio je.

Sa svojim koalicijskim partnerom Mislavom Kolakušićem još se nije čuo.

"Zvao sam ga, ali mi se ne javlja na telefon", otkrio je Radić.

Domovinski pokret objavio sliku sa sastanka

 Domovinski pokret (DP) na svojoj stranici na Facebooku objavio je fotografiju sastanka vodstva stranke na čelu s Ivanom Penavom.

"Jedinstveno i pobjednički!" napisali su uz fotografiju.

Iz DP-a su ranije novinarima poslali poruku da je sastanak zastupnika stranke prebačen na drugu lokaciju, koju nisu htjeli otkriti, te da će naknadno poslati obavijest o datumu sastanka Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Andrej Plenković građani su odlučili Rijeke pravde vs. HDZ: Pogledajte tko je odnio pobjedu u velikim gradovima

Domovinski pokret se oglasio i priopćenjem.

"Nakon jučer održanih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj želimo se zahvaliti svim hrvatskim građanima koji su izašli na izbore te povjerili podršku i povjerenje Domovinskom pokretu s 202.670 glasova. S izborenih 14 saborskih mandata treća smo politička snaga u Hrvatskoj, a bez nas se više neće moći krojiti budućnost hrvatskog čovjeka. Najviše mandata osigurali smo u V. izbornoj jedinici – tri, zatim po dva u II., IV., IX. i X., dok smo jedan mandat izborili u I., VI. i VII. izbornoj jedinici", napisali su iz DP-a.

"Rezultat je to kandidata na našim listama koji su svojim radom i sposobnošću pokazali da mogu učiniti iskorak na korist svih građana, ali i toga što su na našim listama i istinski heroji Domovinskog rata, hrvatski branitelji, koji su uz Hrvatsku bili kada je bilo najteže, a građani su pokazali da vjeruju da će uz našu zemlju biti i u iduće četiri godine pred nama", dodali su.

Pročitajte i ovo Davorko Vidović Bez mandata Davorko Vidović za DNEVNIK.hr nakon bolnog poraza: "Promjene se neće dogoditi i to najviše pogađa"

Također su napomenuli da će se prvenstveno boriti za demografski oporavak Hrvatske, za nacionalnu sigurnost i zaštitu hrvatskih granica.

"Hvala vam što ste nam poklonili povjerenje, pokazali smo još jednom nemjerljivu snagu zajedništva! Hrvatice i Hrvati ustali su i jasno rekli da u svojoj zemlji žele ostati i boriti se. Zahvaljujemo ovim putem i svima vama koji ste nesebično davali sebe tijekom kampanje i ulagali napore kako bi Domovinski pokret ostvario sjajan rezultat", zaključuje se u priopćenju.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na Facebooku je poručio da će se uskoro znati s kime će sastaviti većinu, a nagađa se da se radi upravo o Domovinskom pokretu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene