Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Gabrijele Kišiček

Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček analizirala je govor Andreja Plenkovića.

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček u izbornoj emisiji Nove TV analizirala je govor Andreja Plenkovića nakon objave rezultata te je ocijenila da predsjednik HDZ-a nije prštao samopouzdanjem.

"To možemo reći jer ga pratimo niz godina i znamo kako izgleda kada ima samopouzdanja i kad je siguran u sebe i ono što govori. Ovo nije bio pobjednički govor, ovo je daleko od trijumfa i proslave", rekla je.

"Nekako ne možete ni zamisliti da će on nastaviti slaviti jer se, gledajući ga na pozornici i s drugim ljudima, dobije osjećaj nelagode. Kao da cijelo vrijeme čeka da ode", dodala je.

Pročitajte i ovo Zoran MIlanović se nije oglasio nakon objave izbornih rezultata Komentar Saše Vejnovića Svi su nešto rekli, samo je On doma pred TV-om: "Gle kako je ovaj popušio izbore"

Kišiček je istaknula da je Plenkovića govor počeo kritikom na račun predsjednika Zorana Milanovića.

"Uslijedila su nekakva opravdanja: Milanović je izbore stavio u srijedu, pa im onda nije bilo lako, pa nisu mogli ovo, pa nisu mogli ono. Unatoč svemu tome, oni su, tvrdi, dosegli neku veliku pobjedu. Njegov govor sličio je nekom predizbornom govoru pa ste se mogli pitati koga on uvjerava da će Vlada donijeti stabilnost i sigurnost građanima. U publici su ionako ljudi koji su glasali za HDZ, a sad nije trenutak da uvjerava one koji nisu", napomenula je.

Pročitajte i ovo Stožer Domovinskog pokreta - 4 Najpoželjnija udavača Je li izgledan dogovor Domovinskog pokreta i HDZ-a? Jedni su promijenili retoriku, drugi poručuju: "Moguće je ako..."

Pobjednički govor, smatra, ne bi trebao tako izgledati.

"Niste nikoga toliko porazili da bi ovakva retorika bila primjerena. Ovo bih ocijenila kao glumljeni pobjednički govor, kao glumljeno samopouzdanje. On je vještiji retoričar od Peđe Grbina, ali ovo nije bio autentični Andrej Plenković koji sam vjeruje u ono što govori", zaključila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene