Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ponosni smo na taj posao"

Mjesecima se Dnevnik Nove TV spremao na novi izazov: ''Nismo promijenili samo prostor, promijenit ćemo i način prezentacije vijesti''

Aktualno Galerija Pripreme u novom studiju - 4 Pripreme u novom studiju - 4 Foto: DNEVNIK.hr Stuart veech Stuart veech Foto: DNEVNIK.hr Pripreme u novom studiju - 3 Pripreme u novom studiju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pripreme u novom studiju - 2 Pripreme u novom studiju - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pripreme u novom studiju - 1 Galerija 1/5 >>
Dok se Dnevnik Nove TV emitirao u starom studiju, u novom su se odvijale probe i pripreme za novi početak.

Nova zgrada, novi studio. Niknuo je na 600 metara četvornih. Na njemu je radio arhitektonski studio koji je dizajnirao studija najjačih informativnih programa diljem Europe.

"Prezentacija vijesti modificira se tijekom dana. Prostor se mora adaptirati, a to smo postigli rotirajućim stolom. Omogućava da se prebacite iz okružja redakcije, radnog prostora u prezentaciju vijesti uz pomoć LED videozidova. Tada prezentacija postaje animirana, više okrenuta sadržaju", objašnjava arhitekt Stuart A. Veech.

Tako ćete i dalje iza voditelja vidjeti novinare koji stvaraju Dnevnik.

Sve se pomno pripremalo mjesecima. Na projektu je radilo više od stotinu ljudi. Dok se emitirao Dnevnik sa stare adrese, paralelno su se na novoj odrađivale probe.

"Uspjeli smo sve realizirati prvenstveno zahvaljujući požrtvovnosti naših zaposlenika koji su uložili značajan trud da bi se paralelno uspio izrealizirati kompletan informativni program sa stare lokacije, a istovremeno odrađivati sve probe koje su bile potrebne da bi se ovo dovelo u situaciju da možemo odavde emitirati", kaže Mario Kralj, direktor produkcijskih servisa.

"Nismo promijenili samo prostor, promijenit ćemo i način prezentacije vijesti"

"Bilo je puno neprospavanih noći, puno rasprava, puno video poziva, puno terena, puno rada na kompjuteru… Ono, na prljavom podu u studiju, ali nekako atmosfera i cijeli taj set up i uzbuđenje oko toga što stvaramo je nekako iznio ovaj projekt u jako pozitivnom svjetlu i jako smo uzbuđeni što ga lansiramo", dodaje Ivana Galić Baksa, direktorica marketinga i komunikacija United Media.

"Zahvaljujući našim internim resursima, našoj ekipi koja je danonoćno to radila nekoliko mjeseci, uspješno smo to odradili i ponosni smo na taj posao", kaže Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.

Informativni program tako je dobio potpuno novo ruho.

"Gledatelji u svakom slučaju mogu očekivati dinamičniju, moderniju i sadržajniju emisiju. Mi nismo promijenili samo prostor, promijenit ćemo i način prezentacije vijesti. Postat ćemo i sadržajniji, tu se radi i o vremenskom produljenju naše informativne emisije. Dakle, gledatelji će dobiti i veći broj vijesti prezentiranih na jedan moderan i drugačiji način“, objašnjava Ksenija Kardum, direktorica Nove TV.

Sve to bit će moguće koristeći najnoviju tehnologiju.

"Ima puno najnovije tehnologije pa tako koristimo više LED ekrana višestruke 4K rezolucije, imamo stol koji se može okrenuti oko svoje osi za 360 stupnjeva, a sve ostale stvari ćete vidjeti u nadolazećem periodu", najavio je Srećko Husnjak, direktor tehnike.

Gledatelji će moći vidjeti i inovativni grafički paket. Rađen je u suradnji s inozemnim stručnjacima koji rade na velikim svjetskim projektima.

Pročitajte i ovo Voditelji Dnevnika Nove TV Velika promjena Dnevnik Nove TV uskoro u novom terminu i iz novog, najmodernijeg studija u zemlji!

"Nastojali smo balansirati bezvremenski dizajn od strane Veech&Veech arhitektonskog studija s veoma jednostavnim grafičkim paketom koji ima jaku tipografiju i s upečatljivim bojama koje su prepoznatljiv potpis emisija", kaže grafički dizajner Alan Zaruba.

"Bit će tu proširene stvarnosti, dva velika videozida u interakciji s tom proširenom stvarnošću, touch kontrola za grafike - puno novih stvari i ono što je Nova TV uvijek tražila i željela - da koristimo nove tehnologije, idemo u korak s vremenom i postavljamo nove standarde", objašnjava Ivan Vidak-Buljan, voditelj produkcijske grafike.

Dnevnik Nove TV nastavit će donositi najnovije vijesti na inovativan način. 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene