Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

Jezivi detalji ubojstva na Zrću: Ubojica prije uhićenja razbio mobitel, za smaknuće mu ponudili vrtoglavu cifru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravično ubojstvo na Zrću navodno je naručio vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, a za ubojstvo je ponudio 50.000 eura.

Klupko stravičnog ubojstva na Pagu i dalje se razmotava. Hrvatska, srpska i crnogorska policija provode istragu nakon ubojstva pripadnika mafijaškog škaljarskog klana Gorana Vlaovića iz Crne Gore. Ubojstvo je, prema prvim informacijama, naručio vođa kavačkog klana" Radoje Zvicer i za izvršenje izdvojio 50.000 eura, piše Kurir

Pročitajte i ovo Ubojstvo na Zrću - 1 Poznavatelj podzemlja za dnevnik nove tv Ubojica sa Zrća ima as u rukavu, a bivši obavještajac tvrdi: "Jedan detalj je i dalje nejasan"

Pročitajte i ovo Očevid ubojstva na Pagu - 8 Duge cijevi na ulicama Zadra Odvjetnik ubojice sa Zrća se požalio: "Psihički je dosta loše, ima zdravstvenih tegoba..."

Ubojstvo je, podsjetimo, izvršio Duško Tanasković kojemu je u petak sudac istrage odredio mjesec dana istražnog zatvora. Obranu nije iznosio. "U lošem je stanju. Psihički je dosta loše. Ima on određenih zdravstvenih tegoba psihičke prirode tako da plus još ovaj događaj. Zato ni nije iznio obranu", pojasnio je ranije njegov odvjetnik Vinko Gulišija

Tanasković napravio "kobnu grešku"

Brutalna likvidacija na plaži Zrće na otoku Pagu dogodila se u četvrtak u jutarnjim satima. Ubrzo nakon ispaljenog metka, Tanasković je uhićen, a nadzorne kamere snimile su ubojstvo pa će snimke poslužiti kao materijalni dokaz tužiteljstvu. 

Tanasković je, prilikom ubojstva, imao pomagača. Vjerojatno ga je čekao nedaleko od Noe. No, ubojica je napravio kobnu grešku. Želio se valjda uvjeriti je li likvidirao žrtvu, i to je bilo ključno da ga očevici ubojstva "markiraju" i zajedno sa zaštitarima odvedu točno u ruke policiji, piše Jutarnji list.

Anonimni sugovornik za Jutarnji je otkrio kako je čuo da je ubojica prije nego što je uhićen razbio mobitel, udarajući njime o kamen te je počeo trgati i svoje isprave.

Negirao povezanost s drugim ubojstvom

Odmah nakon što je uhićen, Tanasković je policiji priznao da je za njim raspisana tjeralica Crne Gore i to zbog sumnje na ubojstvo Milića Minje Šakovića. Međutim, tvrdio je i da on nema veze s tim ubojstvom te da je tog dana bio u rodnom Kragujevcu jer je morao izvaditi dokumente, prenosi Blic.

"On je stvarno bio u Kragujevcu prije zločina. Kod njega je pronađena važeća putna isprava na njegovo ime, izvađena u policiji u Kragujevcu 15. lipnja", ispričao je anonimni čitatelj.

Ostaje nepoznanica na koji je način Tanasković ušao u Hrvatsku s obzirom na to da bi njegovim dolaskom na granični prijelaz bilo potpuno jasno da se radi o osobi sa potjernice. Jedna od mogućnosti je da je u Hrvatsku ušao sa lažnom putovnicom ili ilegalno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene