Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kvar na sustavu

FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice

Aktualno Galerija Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama Foto: DNEVNIK.hr Automobil djelatnika OŠ Ivanja Reka punio se na školsku struju - 1 Automobil djelatnika OŠ Ivanja Reka punio se na školsku struju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Automobil djelatnika OŠ Ivanja Reka punio se na školsku struju Automobil djelatnika OŠ Ivanja Reka punio se na školsku struju Foto: Screenshot +0 Automobil djelatnika OŠ Ivanja Reka punio se na školsku struju Galerija 1/4 >>
Učenici OŠ Ivanja Reka protekla su dva tjedna nova znanja stjecali u hladnim učionicama zbog kvara na sustavu grijanja. Sanacija je odmah dogovorena, no dijelovi nužni za popravak još se čekaju.

Djeca su na nastavi proteklih tjedana morala sjediti odjevena u jakne i s dekama na koljenima jer nije radilo grijanje.

Kako smo doznali, grijanje ne radi još od 10. studenog zbog eksplozije u kotlovnici.

"Obavijestili smo Gradski ured za obrazovanje te je u suradnji s ovlaštenim stručnjakom odmah provedeno utvrđivanje kvara, odnosno, dogovorena sanacija. No s obzirom na to da je za sanaciju potrebno naručiti i po narudžbi izraditi dijelove i opremu, sanacija je, nažalost, potrajala nešto duže", pojasnila je v. d. ravnatelja Dubravka Crnić u pisanom odgovoru DNEVNIK.hr-u.

Primili smo i fotografije djece umotane u deke, neki roditelji zbog hladnih učionica djecu nisu slali na nastavu, dio ih se navodno i razbolio. Roditelji su v. d. ravnateljici predložili rješenje - da se u učionicama privremeno uključe strujni radijatori. Ona je to, tvrde, glatko odbila uz argument da je u školi ''preslaba struja''.

Pročitajte i ovo Opasan trend među mladima - 3 Popularan među sportašima Novi opasan trend među mladima: "To je užas, katastrofa! Apeliram na roditelje da se educiraju, ovo nije bezazleno"

Pročitajte i ovo Ilustracija Neviđeni skandal u susjedstvu Školom se širi snimka oralnog seksa učenika šestog razreda: Sve istražuje policija, oglasila se i ravnateljica

Istodobno, na prilazu školskoj zgradi, izgrađenoj 2019. godine, zatečen je bijeli Mercedes kako se puni - uredno priključen na školsku električnu mrežu.

Grijanje proradilo

Iz škole za DNEVNIK.hr kažu kako je s grijanjem situacija bolja jer su ga uspješno pokrenuli putem dizalica topline uz naglasak da je "bilo potrebno neko vrijeme da se dosegne puni kapacitet".

"Već danas u školi je temperatura zadovoljavajuća i na propisanim razinama. Sanaciju plinskog dijela sustava grijanja očekujemo u narednih desetak dana, čim pristignu svi naručeni potrebni dijelovi", stoji u odgovoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Zadru Strašna nesreća! Djevojka (22) motorom udarila u Kopnena vrata, na mjestu je preminula

V. d. ravnateljicu smo upitali i za sporno punjenje automobila na školskoj električnoj energiji i doznali da je automobil bez dopuštenja punio jedan od djelatnika. Ističe da su odmah pokrenuli "postupak izdavanja odgovarajuće mjere". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene