Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Severina

Burne reakcije na odluku suda zbog proceduralne pogreške: "Postoje tisuće onih koji su izloženi nefunkcionalnosti sustava"

Aktualno Galerija Severina - 3 Severina - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Severina - 2 Severina - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Severina - 1 Severina - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Romano Nikolić, glumac Galerija 1/4 >>
Na odluku Vrhovnog suda o poništenju zajedničkog skrbništva nad djetetom Severine Vučković i njenog bivšeg muža Milana Popovića zbog proceduralne pogreške, javnost je burno reagirala.

Kad je doznala da će zbog proceduralne pogreške opet morati na sud u Splitu, pjevačica Severina Vučković poslala je otvoreno pismo Vrhovnom sudu koji je srušio splitsku presudu.

"Vještak Vladimir Grošić me je u jesen 2021. pozvao u park Maksimir u 21h, jer on tamo joggira... Tada mi je rekao da je zatražio svoje izuzeće iz predmeta, jer su mu prijetili. Rekao je da su mu prijetili da će izgubiti posao i da znaju gdje mu starija kćer studira", piše u Severininu otvorenom pismu predsjedniku Vrhovnog suda.

A vještak Grošić tom sudu nije dao usmeni, nego samo pismeni iskaz nakon kojeg je pala presuda po kojoj je skrbništvo bilo zajedničko. Pjevačica se zapitala radi li se o udruženom kriminalu i korupciji.

Predsjednik Vrhovnog suda za Index je rekao kako je "Sve je moguće, samo se Severina ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zato što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan..."

Severinina odvjetnica smatra da je ta izjava neprimjerena i diskriminirajuća.

"Predsjednik Vrhovnog suda sigurno ne bi nijednog muškarca nazvao da nije mali nemoćan muškarčić. Mislim da bi bilo puno bolje da se ispričao što je jedna sudska odluka prije nego je poslana strankama ili prije nego što je puštena na stranici Vrhovnog suda iscurila u medije i na ovakav način privukla medijsku pozornost. Za to sigurno nije kriva Severina", rekla je Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

  Pročitajte i ovo Crobarometar - 1 Donosi Dnevnik Nove TV Prvi Crobarometar ove godine: Doznajte jesu li afere utjecale na rejting HDZ-a i tko su najveći politički negativci

S tim se slaže i ministar pravosuđa Ivan Malenica.

"Osoba koja je čelnik sudbene vlasti u RH  na toj poziciji ne bi trebala na takav način komentirati ničiji status niti ulogu u sudskom postupku. Naravno, imamo činjenicu da taj postupak traje doista dugo, predugo, čini mi se već devet godina", rekao je Malenica.

Nije prošlo devet nego gotovo 11 godina i to nikako ne može ići u korist djetetu, neodređena je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević

"Načelo hitnosti je jedno od temeljnih načela u zaštiti djece u obiteljsko pravnim situacijama, odnosno sukobima roditelja i treba poštivati načelo najboljeg interesa djeteta."

Što ponekad nisu poštivali ni roditelji.

"Pošto je više no očigledno da majčine namere nisu dobronamerne", izjavio je djetetov otac Milan Popović 2019. godine dok je sama Severina 2021. izrazila vjeru u pravdu i pozitivan ishod.

  Pročitajte i ovo Učionica - 1 Nisu svi zadovoljni Nakon Vladinih odredbi o koeficijentima plaća oglasili se i sindikati: "Mogućnost štrajka uvijek postoji, sve su opcije otvorene"

Pročitajte i ovo Pronađeno oružje i streljivo U Dubravi FOTO Držali u kući čitavi arsenal oružja: Sve je bilo dostupno djeci, pogledajte što je policija sve pronašla

O dugom i mučnom postupku koji se gotovo sve vrijeme odvija pred očima javnosti, svatko ima mišljenje, pa su podršku Severini pružili i pisci i kolege pjevači, ali i majke u sličnoj situaciji.

U četvrtak se u zagrebačkoj Laubi čitaju priče za laku noć, a novinarka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec zapitala je svojeg gosta Romana Nikolića, glumca i umjetničkog voditelja Arterarija, kakve veze čitanje priča za laku noć ima sa slučajem Severine.

"Postoje tisuće majki, očeva i djece koji su izloženi nefunkcionalnosti sustava", kazao je Nikolić. 

Razgovor pogledajte u videoprilogu.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene