Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna presuda

Objavljena odluka: Sud objasnio zašto je Severinin sin vraćen ocu

Severina
Severina Foto: Darko Tomas / CROPIX
Vrhovni sud objavio je odluku kojom je Severinin sin vraćen Milanu Popoviću.

Vrhovni sud objavio je obrazloženje odluke kojom je ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu i skrbništvo nad Severinim sinom vratio njegovu ocu Milanu Popoviću.

Odluka je donesena jer tijekom suđenja na Županijskom sudu vještaci nisu svoj nalaz i mišljenje usmeno obrazložili na sudskoj raspravi, što su prema Zakon o parničnom postupku morali učiniti.

Naime, niti jedan od dva vještaka nije se pojavio na ročištu, opravdavši to zdravstvenim razlozima te je Vrhovni sud zaključio da je drugostupanjski sud selektivno prihvatio nalaz i mišljenje vještaka.

"Nejasnoće u nalazu i mišljenju vještaka ne otklanjaju se tako da se sudu nejasni dijelovi nalaza i mišljenja ne prihvate, već dopunom vještačenja, i to, kako je propisano, usmeno na raspravi", objašnjavaju iz Vrhovnog suda.

Pročitajte i ovo Maja Šuput Dala je podršku kolegici I Maja Šuput oglasila se oko goruće teme u Hrvatskoj: ''Ovo je zločin, tužna sam i s knedlom u grlu''

Iako je zahtjev za reviziju Vrhovnom sudu podnio Popović, Severinini su odvjetnici napomenuli da se navedeno pravno shvaćanje ne može primijeniti na ovu situaciju jer je samo Severina imala primjedbe na pismeni nalaz i mišljenje vještaka, a Popović primjedbi nije imao. Ipak, taj prigovor suci nisu uvažili.

Inače, cijeli slučaj seže iz presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu, presudu je zatim preinačio Županijski sud u Splitu, ali Vrhovni sud sada je predmet vratio na ponovno suđenje.

Cijeli tekst odluke Vrhovnog suda možete pročitati OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene