Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospa od utočišta

VIDEO Mnoštvo ljudi u aljmaškom svetištu: "Vjerujem da je danas ovdje oko 70.000 hodočasnika"

Aktualno Galerija Blagdan Velike Gospe u Aljmašu - 3 Blagdan Velike Gospe u Aljmašu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Blagdan Velike Gospe u Aljmašu - 2 Blagdan Velike Gospe u Aljmašu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Blagdan Velike Gospe u Aljmašu - 1 Blagdan Velike Gospe u Aljmašu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hodočasnici u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu - 6 Hodočasnici u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu - 6 Foto: Ivan Peric / CROPIX +7 Hodočasnici u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu - 5 Galerija 1/12 >>
Vjernici su ispunili i omiljeno slavonsko svetište, Svetište Gospe od Utočišta. Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić razgovarala je s aljmaškim župnikom Tomislavom Ćurićem.

Blagdan Velike Gospe slavi se u Aljmašu. Reporteka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić razgovarala je s aljmaškim župnikom Tomislavom Ćurićem. 

"Dobar dan, hvaljen Isus i Marija, evo kao što i sami vidite ovi su dani doista tako značajni za ovo svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu, koje se ubraja u četiri najveća svetišta u Hrvatskoj, dakako najveće za ovaj istočni dio. Mi smo se za ovaj današnji dan pripremali  trodnevnicom, jučer je bila uočnica, danas rijeke ljudi, hodočasnika dolaze, ja ih dočekujem ujutro od pola 4, to su kolone mladih koji su pješice došli, biciklima, ljudi, bolesnici, invalidi, mladi, stari", naglasio je Tomislav Ćurić, župnik i upravitelj aljmaškog svetišta. 

Pročitajte i ovo Nermin Sulejmanović Zločin u Gradačcu Oglasio se otac brutalnog ubojice: "MUP ga je bolje znao, samo da su ga zatvorili na vrijeme..."

"Hodočasnici dolaze ovdje zato što imaju jedan poseban odnos prema aljmaškom svetištu koje je pretrpjelo za vrijeme Domovinskog rata izuzetno stradanje – srušena je crkva, opustošeno je svetiše, i ono što je doista čudesno da je pod ruševinama crkve, nakon što je srušena, nakon godinu dana, pronađen cjeloviti sačuvani kip Gospe od Utočišta. Gospa je pokazala da želi ovdje ostati, da je ovo sveto mjesto koje vjernici prepoznaju. Vjerujem da je danas ovdje oko 70.000 hodočasnika."

Više pogledajte u priloženom videu.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene