Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTVRDILA ODVJETNICA

Saucha prijavio nepoznatog počinitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandra Horvat, odvjetnica Tomislava Sauche, potvrdila je da su podnijeli prijavu nepoznatog počinitelja za zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava.

Odvjetnica Tomislava Sauche, saborskog zastupnika i predstojnika ureda bivšeg premijera koji je pod istragom zbog isplata dnevnica za nepostojeća službena putovanja, nije željela komentirati informacije o novo otkrivenim nezakonitostima i nakon mandata Zorana Milanovića, no potvrdila je da su zbog toga podnijeli prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna afera dnevnice Zeljko: "O dnevnicama sam unatoč zabrani obavijestila Plenkovića i Božinovića" Slika nije dostupna afera dnevnice Nastavljeno suđenje Tomislavu Sauchi: "Ostajem pri obrani koju sam iznio"

Kazala je da su Saucha i njegova obrana podigli prijavu protiv nepoznatog počinitelja za zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja isprava koja su se događala u 2016. "Mi to jesmo prijavili, ali vidjet ćemo kako će sve to ići", kazala je u izjavi Sauchina odvjetnica Aleksandra Horvat.

O obratu u slučaju o kojem su u ponedjeljak na konferenciji za novinare progovorili premijer Andrej Plenković i glavni državni odvjtnik Dinko Cvitan nije željela govoriti, dodajući da će "zajedničku izjavu dati sutra".

Plenković je na konferenciji za novinare izvijestio da postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti glede putnih naloga izdavanih i nakon mandata premijera Milanovića. Cvitan je potvrdio da je za postojanje sumnji u nove nepravilnosti i nezakonit rad u pogledu isplata putnih naloga u Banskim dvorima prije nekoliko dana doznao od premijera nakon što su "istragu o tome proveli u Vladi".

Zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Milanovića Saucha je uhićen i pritvoren 10. veljače nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka. Iz istražnog zatvora Saucha je izašao nakon što je Uskok ispitao sve svjedoke na koje bi eventualno mogao utjecati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene