Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevaren u Puli

80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac (80) pulskoj policiji prijavio je da je prevaren za nekoliko desetaka tisuća eura nakon što je povjerovao nepoznatim osobama da mu je rođak iz Kanade ostavio basnoslovno nasljedstvo.

U prosincu prošle godine 80-godišnjaku su se preko društvene mreže javile dvije nepoznate osobe koje su se predstavile kao djelatnici američke banke te su mu rekli kako mu je u Kanadi pokojni rođak ostavio u nasljedstvo iznos od više desetaka milijuna dolara. Komunikaciju su potom nastavili elektroničkom poštom. Kako bi mu isplatili nasljedstvo, 80-godišnjaka su tražili da na račun aktivacije bankovnog računa pokojnog rođaka i drugih administrativnih troškova pošalje presliku vozačke dozvole.

Osim toga, u nekoliko navrata tražili su ga da uplati nekoliko desetaka tisuća eura, što je i učinio, no kad su od njega tražili da im uplati još novca, 80-godišnjak je posumnjao da se radi o prijevari i sve prijavio policiji.

Pročitajte i ovo Sudar tramvaja i automobila u Zagrebu - 6 Manja šteta FOTO Nesreća u Zagrebu: Tramvaj naletio na automobil u zavoju

Policija utvrđuje sve okolnosti događaja i traga za nepoznatim počiniteljem.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Buran dan Reakcije ne prestaju: "Imam poruku za AP-a"

"Policijska uprava istarska još jednom upozorava građane da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama i da im ne odaju svoje osobne podatke, kao i da im ne dostavljaju preslike svojih dokumenta. Isto tako, policija savjetuje građanima da ne uplaćuju novac nepoznatim osobama zbog obećanja velikog novčanog dobitka - zapitajte se kolika je vjerojatnost da je upravo vama netko na drugom kraju svijeta ostavio milijunsko nasljedstvo! Budite stoga oprezni, a prije bilo kakve uplate posavjetujte se s osobom od povjerenja ili policijom", upozorila je policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene