Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TURIZAM OBARA REKORDE

Koliko je turista dočekalo Novu godinu u Hrvatskoj? "Netko je spomenuo Dubrovnik, ja sam rekla - idemo!"

Aktualno Galerija Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 4 Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 4 Foto: DNEVNIK.hr Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 2 Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 3 Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 3 Foto: DNEVNIK.hr Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 1 Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Turisti u Hrvatskoj na dočeku Nove godine - 5 Galerija 1/8 >>
Godina u koju smo ušli trebala bi biti rekordna po zaradi od turizma. Dokaz tome je i broj od 70.000 turista koji su Novu 2023. dočekali u hrvatskim gradovima. Zagreb, Split i Dubrovnik najpoželjnije su destinacije, a najbrojniji gosti Austrijanci, Slovenci, Nijemci i Talijani. No kamere Dnevnika Nove TV snimile su i goste iz dalekih zemalja, poput SAD-a, Kanade, Kine.

Za ulazak u Novu 9000 gostiju izabralo je Zagreb.

"Došli smo jučer i super se provodimo. Kažite cijelom svijetu, dođite u Zagreb! Ovo je sjajan grad", poručio je Milos iz Njemačke.

"Božićni vikend bio je bolji od rekordnog 2019., za 10 posto bolji", kazala je Martina Bienenfeld iz Turističke zajednice Grada Zagreba.

"Zagreb je najljepši grad u Hrvatskoj, zar ne?" kaže Sly Wei iz Kine.

Split je za novogodišnju destinaciju odabralo 5000 gostiju, a Dubrovnik 4000.

Unatoč lošoj zračnoj povezanosti na Stradunu su u dočeku uživali gosti iz dalekih zemalja, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

"Netko je spomenuo Dubrovnik, ja sam rekla - idemo!" kazala je Justine iz Kanade.

Pročitajte i ovo Joso Vujić - 2 NAKON ULASKA U SCHENGEN Važne promjene i na moru: Granični policajac otkriva što očekuje one koji plovilima dolaze u Hrvatsku

Šibenik je jedini grad koji je napravio svjetski doček - britanska zvijezda Roisin Murphy rasprodala je grad.

"Referentna nam je 2019. godina kada smo isto imali stranog izvođača, Stereo MC, ali ovo je tri do četiri puta više ljudi na smještaju nego onda", kaže Dino Karađole iz Turističke zajednice Šibenika.

U Hrvatskoj se trenutačno odmara 71.000 turista, najviše ih boravi u Istri i na Kvarneru, ovo je dobar kraj dobre turističke godine.

"11 i pol milijardi eura, no treba pričekati finalne rezultate HNB-a. Ali mislim da će biti rekordna po zaradi", kaže Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Pročitajte i ovo Euro: Ilustracija - 4 BILO JE SVEGA Prvi dan u eurozoni: Reporter Dnevnika Nove TV cijeli je dan proveo u inspekciji bankomata, plaćao kunama i eurima

Ulazak u Schengen i eurozonu trebao bi biti dodatan zamah hrvatskom turizmu u 2023. godini. Turizmu koji prije svega treba jačati pred i posezonu jer turističke gužve u špici već davno su dosegnule vrhunac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene