Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi svjetski luksuzni kompaktni SUV kabriolet

[VIDEO] Predstavljen Range Rover Evoque Convertible

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako u Land Roveru smatraju da mogu uspjeti tamo gdje drugi nisu mogli pa su odlučili proizvesti cabrio izvedbu svog, možda i najatraktivnijeg SUV-a, odnosno modela Evoque. Nakon poduže najavne kampanje donosimo vam prve podatke, video zapise i fotografije ovog automobila.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kompaktnija legenda FOTO: Pogledajte Land Rover Evoque Slika nije dostupna Range Rover Land Rover ponosno predstavio pomladak

Službeno priopćenje Evoque Convertible opisuje kao "prvi svjetski luksuzni kompaktni SUV kabriolet", a najveću razliku u odnosu na standardnu izvedbu čini izostanak klasičnog i njegova zamjena automatski sklopivim platnenim krovom koji se može spustiti za 18 te podići natrag za 21 s pri brzinama do 50 km/h.

Krov će biti dostupan samo u crnoj boji te će ga biti moguće kombinirati sa čak trinaest boja eksterijera. Dakako, kupcima će biti ponuđene i ostale razne mogućnosti personalizacije vozila, a sve će biti premium dojmu će dakako pripomoći i bogata oprema gdje se posebno ističe premijera novog JLR-ovog infotainment sustava InControl Touch Pro s 10,2-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir.

Proizvođač tvrdi kako je zvučna izolacija u trenucima kada je krov podignut istovjetna onoj u klasičnoj verziji te kako položaj krova ne utječe na zapreminu prtljažnika od 251 l. Treba reći ipak kako se radi o značajnom smanjenju obujma prtljažnog prostora koji inače iznosi 420 l, a praktičnost će smanjiti i manji otvor za utovar.

Uklanjanje fiksnog krova je dakako rezultiralo potrebom za strukturalnim ojačanjima, a masu automobila je povećala i ugradnja električnog mehanizma za pomicanje sklopivog krova, automatskog sustava za zaštitu prilikom prevrtanja (RPD - Roll-over Protection Device; koji će se aktivirati za 90 milisekundi). Drugim riječima, ovaj će Evoque biti oko 270 kg teži od klasične izvedbe te je ujedno i minimalno dulji od nje.

Nadalje, dodajmo kako će ovaj model biti pokretan s 2,0-litrenim turbobenzinskim motorom snage 179 kW, odnosno 243 KS i najvećeg okretnog momenta od 340 Nm, a koji će biti uparen s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem i standardnim sustavom pogona na sva četiri kotača te 2,0-litrenim TD4 Ingenium turbodieselskim pogonskim strojem snage 180 KS koji će ostvarivati potrošnju od 5,1 l/100 km i emisiju ugljičnog dioksida od 149 g/km.

Službena premijera e se održati krajem ovog mjeseca u Los Angelesu, a prve isporuke se mogu očekivati na proljeće iduće godine. Iz Land Rovera je ranije najavljeno kako će se Evoque Convertible proizvoditi u ograničenoj seriji, no za sada nije poznato o kojem će se broju primjeraka raditi.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene