Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodne vožnje po trkaćoj stazi

Grobnik Auto Track Day

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste ikada poželjeli sjesti u svoj automobil ili neku rentanu beštiju i stisnuti gas po trkaćoj stazi? Sigurni smo da jeste... a sada to možete i napraviti, uz malo novca i to jako blizu.

Na autodromu Grobnik se u subotu 19. ožujka održava Auto Track Day, posvećen isključivo amaterskim vozačima... uz pokojeg profesionalca da popravi vremena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom Slika nije dostupna Automotiv predstavlja Kako bi Ferrari mogao izgledati u budućnosti?

Track Day podrazumijeva slobodne vožnje amatera sa svojim ili rentanim automobilom po pravoj stazi za utrkivanje, na našem Grobniku (Rijeka). Osim mogućnosti zakupa staze, za početnike će se organizirati 15-minutne vožnje grobničkom pistom uz asistenciju organizatora, što je super fora.

Na svakom ovakvom druženju organizator okupi i ekipu auto entuzijasta iz raznih bliskih zemalja pa je na stazi uvijek gužva s pilama preko 400 KS. Tako će biti i ovaj put. Najavljeni su razni sportski automobili poput Ferrarija, Maseratija, Lamborghinija, TVR-a, K1, Porschea, Lotusa itd.

Ovoga puta organizator je pripremio i najam 4 supersportskih automobila. Automobili se unajmljuju za cijelodnevni track day. Uplatom najma na raspolaganje dobivate sva 4 automobila. Ujutro će biti upoznavanje automobila i staze, a nakon toga krećete u samostalne vožnje. Uz vas u automobilu možete imati instruktora koji je prvak Radical Masters Cupa. Cijena cijelodnevnog najma automobila, a na raspolaganju su vam sva četiri automobila, iznosi 7.500 kuna.

Automobili za najam: Radical SR8 LM (Engine: V8 2.800 ccm , Weight: 650 kg , Power: 450 HP @ 10.800rpm), Radical SR3 RS (Engine: 4-inline 1.500 ccm , Weight: 550 kg, Power: 270 HP @ 10.800rpm), Porsche Cayman S -GT Cup (Engine: Flat 6 3.436ccm, Weight: 1200 kg, Power: 320 HP), Westfield Aerorace (Engine: 4-inline 2.000 ccm, Weight: 520 kg, Power: 175 HP)

Svim posjetiteljima nudi se i Taxi Drive – 3 kruga stazom po cijeni od 150kn. Za taxi na raspolaganju su BMW E90 M3 (420 KS) i Clio Sport (200 KS).

Cjenik staze za amaterske vozače powered by RSR Motorsport: 1/4h - 150kn, 1h - 370kn, 2h - 500kn, 3h - 650kn, 4h - 740kn, 5h - 800kn, 6h - 880kn, 7h - 950kn, 8h - 1.000kn. Kaciga je obavezna, a ukoliko je nemate, možete je zatražiti kod organizatora.

Druženje uz miris benzina i spaljenih guma planirano je za vrijeme od 9 do 17 sati. Na Grobniku osim niskih temperatura, nerijetko zapuše snažna bura, pa se obucite toplo i pravac Grobnik.

Poštujte prometne propise na putu do Rijeke i natrag... na stazi možete voziti brže od ograničenja. Ako se odlučite za vožnju sa svojim automobilom napravite barem mali pregled auta, od kočnica i ovjesa do guma i tekućina – SAFETY FIRST!!!

Ovo događanje na Grobniku treba shvatiti ozbiljno, paziti na sigurnost i uz poštovanje uputa koje dobijete prije vožnje od stručnih osoba, uživati u sigurnoj i napokon brzoj legalnoj vožnji. Mi ćemo sigurno biti tamo pa pozivamo i vas da nam se pridružite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene