Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderno, retro i pristupačno

Stiže novi Renault 5!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim izvještajima Renault planira uskoro kupcima ponuditi tzv. duhovnog nasljednika modela Renault 5, koji će se u ponudi ovog francuskog proizvođača prodavati usporedno s modelom Clio.

 

Pročitajte i ovo PR RENAULT HRVATSKA Izložba u Rimu "Hrvatska kakva se rijetko viđa" Carlos Ghosn (Foto: AFP) Vodio i Nissan Dao ostavku iz zatvora: Carlos Ghosn više nije na čelu francuskog Renaulta

Usprkos činjenici što će se ta dva modela prodavati u istom segmentu te biti slične cijene navodno jedan drugome neće biti izravna konkurencija. Naime, "reinterpretirani Renault 5" će se od Clia osjetno razlikovati prvenstveno dizajnom, ali i s tehničke strane. Naime, ovaj novi model će se temeljiti na "jeftinijem podvozju", bit će jedinstvenog dizajna koji će podsjećati na original, ali s modernim doradama te će imati vrlo kratke prevjese.

Konkretnije, novitet bi se trebao temeljiti na A-entry platformi namijenjenoj za slabije motore. Jeftiniji proces izrade će osloboditi sredstva za high-tech interijer u kojem bi ulogu konvencionalnih instrumenata i prekidača u potpunosti trebali preuzeti LCD zasloni većih dimenzija.

Masa ovog automobila bi se trebala kretati ispod 850 kg, a osnovu motorizacije će činiti 1,0-litreni 3-cilindrični motor s vrlo nisko emisijom ugljičnog dioksida U planu je navodno i plug-in hibridna verzija s potrošnjom od oko 2 l/100 km. Ukupna duljina ovog automobila će iznositi do 4 m, imat će petora vrata te mjesta za petoro putnika.

Konačno zeleno svjetlo za proizvodnju još uvijek nije donijeto, a dolazak ovog modela na tržište možemo očekivati za koju godinu. Osnovu za cijeli projekt čini studija Value Up koju su u Renaultu za sada odlučili ne predstaviti široj javnosti, no pojedinci iz raznih medija su ga imali priliku vidjeti (uz zabranu fotografiranja).

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene