455547
455547
455547
455547
455547

Gospođo, suprug vam nije mrtav: 23 godine je čekala da dozna gdje joj je nestao muž

  • , 01.11.2016., 16:00
  • Autor:
  • komentara

Odbjeglog oca i supruga raskrinkao je nećak čovjeka kojem je ukrao identitet.

 
 
 
 
Iseler i Hoagland sa sinovima za dana kada se činilo da obitelj živi u idili (FOTO: Šerifov ured okruga Pasco)
Iseler i Hoagland sa sinovima za dana kada se činilo da obitelj živi u idili (FOTO: Šerifov ured okruga Pasco)

Linda Iseler 23 godine je pretpostavljala da više nikada neće vidjeti supruga kojem se svaki trag izgubio 10. veljače 1993. godine. Tog ju je dana nazvao i javio joj da hitno odlazi u bolnicu, no kući se više nije vratio.

Richard Hoagland, s kojim je imala dva sina, tada u dobi od 6 i 9 godina, pravno je proglašen mrtvim 2003., međutim ovog je srpnja uslijedilo veliko iznenađenja kada je Iseler nazvao Anthony Cardillo, detektiv okruga Pasco na Floridi.

Cardillo je Iseler obavijestio da je Hoagland živ i zdrav, te da je uhićen zbog lažnog identiteta. Ispostavilo se na kraju da je njezin suprug zapravo napustio obitelj, pa u međuvremenu ukrao identitet jednome ribaru koji je 1991. godine smrtno stradao u nesreći.

Iz Indianapolisa je preselio tisuću milja južnije, u floridski gradić Zephyrhill, u kojem se pod imenom Terry Jude Symansky ponovo oženio i s novom suprugom dobio dijete. 

Zanimljivo, Hoaglanda je zapravo slučajno razotkrio nećak pokojnog ribara, koji je istraživao obiteljsko stablo na internetskoj stranici ancestry.com i tamo pročitao da se njegov ujak ponovo oženio 1995. godine.

Taj je podatak prijavio policiji, kojoj je Hoagland nakon uhićenja prepričao da je odlučio otići zbog problema sa suprugom i sinovima.

"Slomio nas je. Ostavio nas je bez ičega", izjavila je tamošnjim medijima Iseler, koju je jedno vrijeme policija čak sumnjičila da je imala veze s njegovim nestankom.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se