Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prešla 1.450 kilometara

Belgija: Starica željela autom u Bruxelles, GPS je usmjerio u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna gospođa iz belgijske provincije Hainault uz pomoć GPS-a željela je stići u Bruxelles, a umjesto toga završila je u Zagrebu.

'Nisam razmišljala, samo sam držala nogu na gasu', rekla je 67-godišnja Sabine Moureau koja je svoje putovanje započela ujutro u Erquelinnesu. A automobilom je krenula po svog prijatelja u Bruxelles, prenosi Flanders News.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

Inače je to putovanje koje traje svega sat vremena, ali ovoga puta, Sabine je putovala mnogo duže. Naime, prešla je 1.450 kilometara.

'Upalila sam GPS i upisala adresu te sam počela voziti. GPS mi se činio pomalo neobičan, kada me poslao na nekoliko zaobilaznih putova i tu je vjerojatno sve krenulo po zlu. Vidjela sam mnogo različitih znakova. Prvo na Francuskom, a kasnije na Njemačkom, ali nastavila sam voziti', ispričala je ova 67-godišnjakinja.

>> Naivni turisti vjerovali GPS-u pa završili - u moru!

Ništa joj nije bilo posebno neobično ni kada je morala dva puta natočiti rezervoar s gorivom, ali i odspavati nekoliko sati. Napominje kako ni u jednom trenutku nije pomislila da je na pogrešnom putu.

'Tek kad sam stigla u Zagreb shvatila sam da više nisam u Belgiji', rekla je Sabine. U međuvremenu, prijatelj se snašao za prijevoz i stigao u njezin stan prije nje. Gdje je majka, pitao se i njezin sin. Ona se kući vratila tek nakon dva dana. Sin ju je potom natjerao da obeća kako se više nikada neće osloniti na GPS.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene