Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv virusa

Kako se zaštititi od viroza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Univerzalnog lijeka ili načina kako ne pokupiti viruzu nema, no postoje načini pomoću kojih možete ojačati svoj imunitet tijekom sezone viroza i na taj način izbjeći zarazu.

Kašalj, curenje nosa, glavobolja, temperatura - neki su od simptoma viroze koji ovih dana muče mnoge. Viroze nisu dugotrajne, ali mogu izmoriti organizam. Jednostavnog načina za zaštitu nema, ali savjeta ne nedostaje.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Da bi ste ojačali svoj imunitet pobrinite se da unosite dovoljno tekućine u organizam, a zimski period je odlično vrijeme za pojačan unos čaja, ako ga već ne pijete tijekom čitave godine. Osim što je topao i ukusan, pomoći će u sprječavanju dehidracije tijela.

Virusi haraju, vladaju viroze: Doznajte kako ojačati imunitet!

San je isto tako bitan i ne valja ustajati umoran, odnosno kasno ići spavati. To umara organizam i čini ga ranjivijim na bolesti.

Prehrana je isto tako važna, pogotovo ona uravnotežena i bogata vitaminima iz voća i povrća. Tjelesna aktivnost jednako je bitna, jer tijelo mora biti u formi pa se preporuča pola sata fizičke aktivnosti dnevno, bilo da je riječ o šetanju, klizanju ili vježbi kod kuće ili u teretani.

Pazite da u organizam unosite i dovoljno minerala iz prehrane, kroz raznorazne orašaste plodove i sjemenke. Na kraju, i svakako ne najmanje bitno, žlica meda ujutro učinit će čuda u zaštiti vašeg organizma.

Kako se vi štitite od viroza?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene