Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme pretoplo

Virusi haraju, vladaju viroze: Doznajte kako ojačati imunitet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južina i visoke temperature koje će se protezati do kraja studenog pogoduju širenju viroza. Čekaonice u ambulantama već su pune. Nažalost univerzalnog lijeka ili načina kako se ne zaraziti nema. Ali mnogi se stoga uzdaju u narodnu medicinu - limun, puno čaja, češnjaka i dobre volje.

Južina, visoke temperature, boravak u zatvorenim i grijanim prostorima pogoduju širenju viroza i respiratornih infekcija. Najčešće nisu dugotrajne, ali izmore organizam, pa bi ih bilo najbolje izbjeći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedili recept Znanstvenici zapanjeni - Lijek iz 9 st. 'rasturio' nepobjedivu superbakteriju Slika nije dostupna Borba protiv virusa Kako se zaštititi od viroza?

'Za zaštiti se od viroze bi trebalo zdravo živjeti. Paziti što jedemo, redovito se baviti sportom. Mnogi se uzdaju u prirodne lijekove s tržnica. Limun, luk, češnjak, kiseli kupus štite tijelo od virusa i jačaju imunitet', rekao je dr. Dragan Soldo, liječnik.

Za ovu antivirusnu bombu trebaju vam 3 sastojka!

Ako se viroza ipak potkrade, treba je preležati. 'One se prenose kapljičnim putem, dovoljno da ste u istoj prostoriji u kojoj netko kihne, ili se rukujete s osobom koja je brisala nos da dobijete virozu.
Najčešće vam se dogodi da ljudi idu bolesni na posao, pa onda naravno zaraze još nekoga usput i samim time situacija nije ništa bolja nego ustvari gora', dodaje dr Soldo.

Virusima pogoduje toplo i lijepo vrijeme, lakše se prenose, a na hladnoću su kao i mnogi jako osjetljivi. Pa će ih najprije otjerati - niske temperature.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene