Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od susreta s Kimom

Zamrli odnosi: Južnokorejska predsjednica ne ide u Moskvu 9. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejska predsjednica Park Geun-hye neće u svibnju u Moskvi sudjelovati na tradicionalnom obilježavanju završetka Drugog svjetskog rata u Europi već će poslati svog izaslanika, izjavio je u ponedjeljak južnokorejski dužnosnik.

Reuters podsjeća da je time otpao mogući susret Park sa sjevernokorejskim predsjednikom Kim Jong-unom.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un i Vladimir Putin - 2 Susret u Moskvi Kim Jong Un pozvao Putina u Sjevernu Koreju: "Nastavljamo povijest i tradiciju prijateljstva"

"Predsjednica neće ići", potvrdio je vladin dužnosnik koji je želio ostati neimenovan. Umjesto nje će u Moskvu otputovati član vladajuće stranke Saenuri i parlamentarnog odbora za vanjske poslove.

Nitko kao Kim Jong Un

Rusija je potvrdila da će sjevernokorejski vođa biti na proslavi u povodu Dana pobjede 9. svibnja u Moskvi. Obilježavanje 70. godišnjice završetka rata bit će prvi Kimov posjet nekoj stranoj zemlji otkad je preuzeo vlast 2011., kao nasljednik svog oca Kim Jong-ila.

Kada bi Park otputovala u Moskvu, bila bi to prilika za tek treći susret čelnika suparničkih Koreja koje su i dalje tehnički u ratu, jer je sukob od 1950.-53. završio primirjem.

Nakon potapanja južnokorejskog broda 2010. i bombardiranja otoka na jugu, za što Seul okrivljuje Sjevernu Koreju, dijalog između dvije zemlje je zamro. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene