Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdan uhidbeni nalog

Za smrt Benazir Bhutto kriv Musharraf?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski antiteroristički sud izdao je nalog za uhićenjem bivšeg vojnog vođe Perveza Musharrafa zbog ubojstva Benazir Bhutto u Pakistanu 2007. godine.

Tužitelji tvrde kako je on bio svjestan plana talibana da ju se ubije, ali da nije učinio ništa kako bi spriječio atentat u gradu Rawalpindiju. Musharrafa se konkretno optužuje da nije pružio adekvatnu zaštitu bivšoj pakistanskoj premijerki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Saudijska Arabija traži osumnjičenike Objavljena tjeralica za 47 pripadnika Al Kaide Slika nije dostupna Pakistan: Benazir Bhutto očekuje Musharrafovo pomilovanje

>> Vlast omogućila pa zataškala ubojstvo Bhutto

Musharraf, koji živi u samonametnutom izgonu u Londonu, negirao je takve optužbe, piše BBC. Tužitelji su dosad bezuspješno nekoliko puta pokušali kontaktirati Musharrafa, ali je on uporno odbijao suradnju.

Ukoliko se Musharraf ne odazove na iduće zakazano saslušanje u Pakistanu, tužiteljstvo navodi kako će ga se proglasiti bjeguncem, što znači da će za njim biti raspisana i međunarodna tjeralica.

Na vlast je Musharraf došao 1999. godine sa pozicije čelnika pakistanske vojske i nakon što je u vojnom puču svrgnuo izabranog premijera Nawaza Sharifa. Ostavku je dao 2008. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene