Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučno iskustvo

Taoce nazvao ratnim zarobljenicima pa se predomislio - Nakon rođendana ih pustio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni promatrači Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), koje su osam dana u zatočeništvu držali proruski pobunjenici u istočnom ukrajinskom gradu Slovjansku, izrazili su u subotu navečer po dolasku u Berlin "veliko olakšanje".

Njemački zrakoplov sa sedam promatrača OESS-a sletio je u večernjim satima na berlinski vojni aerodrom Tegel, gdje su ih dočekali njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen, danski ministar obrane Nicolai Wammen i njihov češki kolega Martin Stropnicky.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

Vođa ekipe OESS-a, njemački pukovnik Axel Shneider, kazao je da je doživio "duboko olakšanje nakon okončanja mučnog zatočeništva".

'Ove slike i ono što će se događati idućih dana - može se pretvoriti u građanski rat'

Europske promatrače i ukrajinske dužnosnike zatočili su proruski separatisti nakon pokretanja ukrajinske ofenzive na Slovjansk.

Ministrica Leyen također je izrazila "duboko olakšanje jer su članovi ekipe OESS-a stigli u Berlin neozlijeđeni i dobrog zdravlja".

Wammen je "potpuno neprihvatljivim" ocijenio činjenicu da su promatrači bili zatočeni kao "taoci", dok je Stropnicky kazao da je "jedinstvo" koje su zemlje OESS-a pokazale bio "najbolji odgovor agresorima koji ne poštuju međunarodne zakone".

Oslobođeni promatrači su kazali da je situacija porastom napetosti postala "gotovo nepodnošljiva", potvrdivši, međutim, da nisu bili zlostavljani.

Vođa proruskih separatista Vjačeslav Ponomarev je zarobljene promatrače prvo nazvao "ratnim zarobljenicima", a potom svojim "gostima" s kojima je proslavio rođendan a potom ih pustio. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene