Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tranzit

Srpski mediji: Mađari bi vratili 17.000 ljudi, noću sijeku žicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarske vlasti pokušavaju vratiti 17.000 migranata u Srbiju, kako piše B92.

Tijekom prošle noći u Srbiju je iz Mađarske prebačeno 190 ljudi, ali ne kroz punktove na Horgošu već na improviziranim prolazima kroz 'mađarski zid', javlja B92.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Migranti pucnjava u horgošu Drama u susjedstvu: Migranti se sukobili kod granice, intervenirali specijalci, ima ranjenih

Dodaju kako se vraćanje migranata obavlja noću, tako što se napravi improvizirani punkt negdje duž ograde, uz koju danonoćno patroliraju mađarska policija i vojska.

Reporter B92 javlja da je na Horgošu tranzitni centar u kojem je pod šatorima smješteno oko 500 ljudi, koji namjeravaju legalno ući u Mađarsku. Ukupno se dnevno pusti do 30 ljudi i to 15 na Horgošu, a 15 na Kelebiji.

Među onima koje su Mađari vratili je i 16-goidšnji Afganistanac Fajazkoji je prije nekoliko tjedana nelegalno ušao u Mađarsku, ali je preko noći deportiran u Srbiju. To je učinjeno nakon što su mađarske vlasti donijele odluku da pojačaju 'dubinsku kontrolu' na granici sa Srbijom, piše B92.

'Ja sam noćas ušao u Srbiju. Nekoliko kilometara odavde su nam otvorili žicu i rekli da moramo čekati ovdje da legalno uđemo u Mađarsku. I ja sada čekam da dam otiske prsta i da ponovo prijeđem granicu'. kaže Fajaz.

Ali s obzirom na to da Mađari dnevno iz Srbije puste svega tridesetak migranata, Fajaz će se načekati. Trenutno na ulazak u Mađarsku čeka 500 migranata.

'Od ponoći do 12 sati u Mađarsku je pokušalo ilegalno ući 826 migranata. Policajci i vojnici su njih 675 spriječili u tome da prijeđu zaštitnu ogradu, dok su 151 migranta, u skladu s novim mjerama, vratili van ograde. Migranti su surađivali i nisu se bunili', naveo je direktor mađarske policije Karolj Pap.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene