Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum

Rusija upozorava Ukrajinu: Ne ulazite u NATO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je upozorila Ukrajinu da ne ulazi u NATO, a Ukrajina ponovila optužbe da Moskva šalje vojnu pomoć pobunjenicima na istoku zemlje, prenose novinske agencije.

Visoki ruski dužnosnik rekao je da je bi objava ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka o održavanju referenduma o pristupanju NATO-u u roku od nekoliko godina mogla podići napetosti u regiji.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Vladimir Zelenski Članak 5. Ukrajina neće dobiti poziv za NATO: To bi zapravo značilo sukob s Rusijom

"Uvjeren sam da će objava ukrajinskog vodstva samo pridonijeti daljnjem pogoršavanju situacije oko Ukrajine", rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, prenosi agencija Interfax.

Ukrajina je istodobno ponovno optužila Moskvu da šalje pomoć proruskim separatistima, rekavši da je rusko-ukrajinsku granicu u ponedjeljak prešlo pet kolona s teškim naoružanjem.

Putin napada: 'I Jeljcin vam je bio dobar, dok nije branio Jugoslaviju. Onda je postao alkoholičar'

"Ruska strana nastavlja opremati terorističke organizacije u Donecku i Luhansku teškim naoružanjem", rekao je gladnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova.

Evhen Perebjinis je precizirao da je ukupno 85 vozila u pet kolona ušlo iz Rusije u Ukrajinu preko graničnog prijelaza Izvarine.

"Među njima je bilo šest oklopnih transportera, a ostalo su bila vozila i autobusi s ljudstvom i streljivom", izjavio je.

Gradonačelnik Donecka izvijestio je u utorak da je u granatiranju tog separatističkog uporišta u posljednja 24 sata ubijeno je troje civila.

Granatom je u utorak pogođen autobus pri čemu je smrtno stradalo dvoje putnika, a osam ih je ranjeno. Incident se dogodio u četvrti Kujbiševski, blizu donecke zračne luke, već mjesecima poprišta žestokih sukoba između pobunjenika i ukrajinske vojske.

Četiri donecke četvrti granatirane su u noći na utorak, stoji u priopćenju gradske uprave, no ne precizira se gdje je nastradala treća žrtva.

U oružanom sukobu na istoku Ukrajine od početka travnja ubijeno je više od 4300 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene