Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike iz Kremlja

Putin napada: 'I Jeljcin vam je bio dobar, dok nije branio Jugoslaviju. Onda je postao alkoholičar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Čim je došao trenutak da se brane ruski interesi na Balkanu, Boris Jeljcin pretvorio se u neprijatelja Zapada i alkoholičara. A da voli popiti nikad nije bila tajna', rekao je Putin.

Čim Rusija ojača, mišljenje o njoj se promijeni. Tako je danas, a tako je bilo i ranije. Svijet je odobravao sve što je Boris Jeljcin radio dok nije stao u obranu Jugoslavije, rekao je Vladimir Putin, predsjednik Rusije, u intervjuu za agenciju Itar TASS.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Joe Biden Dodatna sredstva Biden poslao apel: "Ne dopustite da Putin pobijedi"

'Čim je glasnije progovorio u obranu Jugoslavije, odmah se u očima zapadnjaka pretvorio u alkoholičara i lošeg, poročnog čovjeka. Svi su odjednom saznali da Jeljcin voli popiti. Zar je to ranije bila tajna? I zar je bilo ikog tko za to nije znao? Svi su to znali, ali to nije smetalo njegovim kontaktima sa svijetom. Međutim, čim je došao trenutak da se brane ruski interesi na Balkanu i čim je on to otvoreno rekao, pretvorio se u neprijatelja Zapada', rekao je Putin.

Danas je, smatra, situacija slična po pitanju Ukrajine, gdje se pretpostavlja da Rusija ima interese, ali joj se osporava da ih brani. Odluke o situaciji u vezi sa Krimom bile su dobro promišljene i nema sumnje u njihov uspjeh jer je istina na strani Rusije, poručio je Putin.

Nakon ovoga, Putinu se nitko neće usprotiviti!

'Naprosto, jači smo. Jači smo od svih. Zato što smo u pravu. Istina je moć. Kad Rus osjeća da je u pravu, nepobjediv je', rekao je Putin.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene