Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve fotografije

'Otrgnuli smo ga iz kandži Daesha!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračke snage ponosno su pozirale sa svojom zastavom na ulicama Ramadija, strateški važnog grada koji su oslobodili od Islamske države.

U potpunosti ratom uništen Ramadi, grad s 400 tisuća stanovnika stotinjak kilometara zapadno od Bagdada, konačno je oslobođen od Islamske države koji su ga osvojili u svibnju. 'Ramadi smo otrgnuli iz kandži Daesha (Islamske države), oslobodivši jednu četvrt za drugom', ponosno su poručili vođe iračkih snaga koje su u nedjelju u potpunosti preuzele nadzor nad ovim gradom.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Sada su objavljene i fotografije oslobođenog Ramadija koji je bio posljednje uporište Islamske države u tom zapadnom iračkom gradu. Njegovo oslobođenje je jedna od najvažnijih pobjeda za iračku vojsku otkako je Islamska država zaposjela trećinu Iraka u 2014.

Nakon Ramadija vojska planira uzeti natrag Mosul, grad na sjeveru, najveće naseljeno mjesto koje je pod kontrolom Islamske države u Iraku i Siriji.

Izbacivanje militanata iz Mosula, s predratnim stanovništvom od blizu 2 milijuna, praktički će uništiti njihovu državnu strukturu u Iraku i lišiti ih važnog izvora financija koje dijelom dolaze od nafte, a dijelom od poreza nametnutog građanima. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene