Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ciničan napad'

Porošenko kaže da su akcije pobunjenika u Debalcevu napad na sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko osudio je u utorak ofenzivu proruskih pobunjenika na grad Debalcev na istoku Ukrajine kao "ciničan napad" na mirovni sporazum postignut prošloga tjedna u Minsku.

"To je ciničan napad na sporazum iz Minska", rekao je Porošenko u telefonskom razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

"Pozivam stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a da spriječe daljnja kršenja...i masovnu vojnu operaciju u srcu Europe", dodao je ukrajisnki predsjednik.

Kijev je priopćio da su proruski separatisti zauzeli u utorak dio istočnoukrajinskog grada Delbaceva te da vladine snage vode ulične borbe s njima, ali pobunjenici kažu da kontroliraju 80 posto tog strateški važnog prometnog čvora između njihovih dvaju glavnih područja Donecka i Luhanska. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene