Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik propust policije?

Policija je nekoliko puta dolazila pred otmičarevu kuću, ali nikad nisu ulazili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjedi su jednom vidjeli golu djevojku kako puže u dvorištu otmičareve kuće, plastične vrećice bile su na prozorima - unatoč ovim detaljima nitko nije reagirao. Trebalo je 10 godina da se tri djevojke iz Clevelanda na kraju same spase.

Jedan susjed, naime, tvrdi da je jednom u stražnjem dvorištu kuće bivšeg vozača školskog autobusa viđena gola djevojka kako četveronoške puzi. Drugi je pak čuo udaranje po ulaznim vratima i uočio plastične vrećice na prozorima, piše AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priča potresla svijet 'Svaka tetovaža ruže je za svako dijete koje sam pobacila u zatočeništvu' Slika nije dostupna Kuća strave 'Kad bih završila s jelom rekao bi mi da se skinem i ponovno mi to radio'

Oba puta policija je stigla pred Castrovu kuću, ali nikad nisu ušli u nju, kažu susjedi. I 2004. godine policija je pokucala na vrata, ali nitko nije  odgovorio.

Sada, nakon što su u ponedjeljak pronađene tri djevojke, koje su netragom nestale prije 10 godina, policija u Clevelandu morat će unutarnjom kontrolom utvrditi je li bilo propusta u ovom slučaju te kako se uopće nose sa slučajevima nestalih osoba. Iako, Martin Flask, glavni i odgovorni za sigurnost u Clevelansu, kaže kako nije zabilježen nije poziv koji bi govorio o kriminalnim aktivnostima u Castrovoj kući.

>> U kući otmičara rođeno najmanje petero djece?

No, zato susjedi imaju pritužbe na ponašanje policije. Elsie Cintron, koja živi tri kuće dalje od Castrove, kaže kako je njezina kći prije nekoliko godina vidjela golu djevojka kako puzi po dvorištu te su pozvali policiju. 'Oni to nisu uzeli za ozbiljno', kaže Elsie danas.

Susjed Israel Lugo pak kaže kako je 2011. godine čuo lupanje po vratima kuće te je pozvao policiju. Oni su došli, ali im nitko nije otvarao vrata. Zatim su, kako kaže, obišli oko kuće i zatim otišli. 'Svi su u susjedstvu učinili što su i trebali. No, policija nije radila svoj posao', keže Lupe Collins, koja koja je inače u bliskom srodstvu s jednom od djevojaka.

Podsjetimo, tri su djevojke pronađene nakon što je jedna od njih, Amanda Berry (27), uspjela pobjeći i nazvari policiju sa susjedovog telefona. Nakon toga pronađene su u 32-godišnja Michelle Knight i 23-godišnja Gina DeJesus, ali i 6-godišnje dijete, za koje se vjeruje da je Amandino. Policija to još nije potvrdila, a ni o ocu djeteta za sada ne izlaze s informacijama.

I djevojke i dijete su odvezeni u bolnicu i čini se da su u dobrom zdravstvenom stanju. Amanda se uspjela i čuti s ocem. Njezina obitelj sada živi u Elizabethtonu. 'Rekla je'zdravo tata, živa sam. Volim te, volim te, volim te'. Tada smo oboje počeli plakati, ispričao je novinarima Johnny Berry.

Uhićena su tri brata Castro u dobi od 50 do 54 godine. Rođaci braće Castro kažu kako su šokirani svime kao i bilo tko drugi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene