Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki dobio 25 godina

Pakistan: Zlotvore koji su pokušali ubiti Malalu sud kaznio s 250 godina zatvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki od deset muškaraca, napadači na mladu pakistansku aktivisticu Malalu Yousafzai 2012. godine, osuđen je na 25 godina zatvora, izvješćuje u četvrtak Reuters i podsjeća da je Malala bila meta napada jer je, prkoseći talibanima, povela kampanju za promicanje obrazovanja djevojčica.

Talibanski militanti preuzeli su odgovornost za napad na Malalu kad se iz škole vraćala kući iz Swata, sjeverozapadno od glavnog grada Islamabada.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Policija - 3 50-godišnjak u pritvoru Pokušao ubiti muškarca u Solinu: Teško ga ozlijedio nožem i prijetio mu

"Sudac Mohamad Amin Kundi svima je presudio po 25 godina zatvora", kazao je dužnosnik protuterorističkog suda u Swatu.

'Ja oplakujem tu djecu, ali mi nikada nećemo biti poraženi'

Malala je u tom napadu bila teško ozlijeđena i prebačena na liječenje u Veliku Britaniju gdje i sada živi. Dvije ostale djevojčice su bile lakše ozlijeđene.

Malala je postala simbol prkosa u borbi protiv ekstremista u paštunskim područjima sjeverozapadnog Pakistana. Godine 2014. osvojila je Nobelovu nagradu za mir. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene