Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narušio popularnost obitelji

Zet španjolskog kralja pred sudom zbog prijevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zet španjolskog kralja pojavio se pred sudom na otoku Mallorci u subotu kako bi odgovorio na optužbe za poreznu prijevaru u slučaju pronevjere šest milijuna eura zbog kojega je jako pala potpora javnosti nekad popularnoj kraljevskoj obitelji.

Ta afera kao i drugi slučajevi korupcije u kojima su političari optuženi da su uzeli milijune eura mita razbjesnili su Španjolce u vrijeme duboke recesije kada je nezaposlenost narasla na 26 posto.

Inaki Urdangarin, bivši poznati rukometaš koji je oženio kraljevu kćer Cristinu, nalazi se pod istragom zbog navodne pronevjere javnih sredstava koja su stavljena na raspolaganje zakladi Noos za organizaciju sportskih događaja koju je vodio.

>> Španjolski premijer uzdrman korupcijskim skandalom, Merkel ga brani

Optužen je da je iskoristio svoja moćna poznanstva kako bi izvukao što je moguće više materijalne koristi od sponzorstva diljem Španjolske. On je sredstva najčešće prikupljao organiziranjem seminara o korištenju sporta u promicanju turizma. Urdangarin je optužen za prijevaru, krivotvorenje, pronevjeru i korupciju.

Deseci policajaca čuvali su zgradu suda u Palmi, a u blizini suda okupilo se i nekoliko stotina protivnika monarhije koji su održali prosvjed. Očekuje se da će Urdangarin na ispitivanju provesti veći dio subote, a možda i dio nedjelje.

On odbacuje optužbe koje su nanijele veliku sramotu španjolskoj kraljevskoj obitelji, a koja se nakon izbijanja skandala distancirala od njega. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene