Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primanje mita

Kina počela istragu o korupciji bivših visokih dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti počele su istragu nad trojicom bivših visokih dužnosnika osumnjičenih za korucpiju, objavili su u ponedjeljak državni mediji.

Dvojica od njih bili su bliski saveznici umirovljenoga čelnika domaće obavještajne službe Zhoua Yongkanga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvije godine zatvora Drago Tadić kriv za pokušaj podmićivanja suca u "slučaju Glavaš" Slika nije dostupna Nove mjere ZABRANILI im PUŠENJE u javnosti

Izvori bliski istrazi rekli su za Reuters da je Zhou zapravo u kućnom pritvoru, dok vladajući komunisti istražuju tvrdnje da je primao mito, iako partija nije ništa objavila.

Nekolicina Zhouovih političkih saveznika već je u pritvoru zbog korupcije, pa i bivši zamjenik ministra javne sigurnosti Li Dongsjeng te Jian Jiemin koji je pet mjeseci, do rujna prošle godine vodio ured za državna poduzeća.

Čovjek umro od previše posla, a Vladi je on uzor za sve radnike!

Državna agencija Xinhua objavila je da se istraga vodi protiv Lija i Jianga, te još jednog bivšeg dužnosnika, Wanga Yongchuna koji je bio potpredsjednik najveće kineske naftne kompanije.

Kineski istražitelji službeno su optužili i jednog Britanca i njegovu ženu za korupciju povezanu s farmaceutskom kompanijom GlaxoSmithKline.

Peter Humphrey i njegova žena Yu Ying Zeng, američka državljanka, optuženi su da su ilegalno prikupljali privatne podatke za farmaceute. "Ilegalno su trgovali golemom količinom osobnih podataka o kineskim građanima" za profit, objavila je Xinhua. Taj je par uhićen u kolovozu 2013.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene