Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomacija u akciji

BORBA PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE Merkel odbila Obamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki tajnik za obranu Aston Carter Karter prošlog tjedna poslao pismo njemačkoj ministrici obrane Ursuli von der Leyen u kojem traži veći vojni doprinos Berlina u borbi protiv Islamske države.

Kancelarka Angela Merkel odbila je zahtjev SAD-a da se Njemačka više vojno angažira u borbi protiv Islamske države.

'Vjerujem da Njemačka ispunjava svoj dio obaveza i ne moramo razgovarati o novim pitanjima koja su povezana s tim', kazala je Merkel u nedjelju za televiziju ZDF, komentirajući pisanje časopisa Der Spiegel da su SAD uputile prošlog tjedna zahtjev Berlinu za snažnije angažiranje u borbi protiv ISIS-a, prenosi Guardian.

Der Spiegel je objavio da je američki tajnik za obranu Aston Carter Karter prošlog tjedna poslao pismo njemačkoj ministrici obrane Ursuli von der Leyen u kojem traži veći vojni doprinos Berlina u borbi protiv Islamske države. Iz ministarstva su potvrdili da je takvo pismo stiglo i da se razmatra njegov sadržaj, ali nikakve detalje nisu otkrili.

Prema pisanju njemačkog magazina, u pismu nema posebnih zahtjeva i istovjetna su zahtjevima koje su SAD poslale ostalim svojim partnerima koji sudjeluju u borbi protiv Islamske države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nafta neće proći RAZNIJELI 116 CISTERNI Amerikanci sasuli pakao na konvoj Islamske države Slika nije dostupna A svijet ih je otpisao Ako dobiju rat u Siriji, bit će najnemilosrdnija ratom isklesana arapska vojska u čitavoj regiji

Njemački angažman protiv Islamske države u Siriji temelji se na angažiranju do 1200 vojnika i šest zrakoplova 'tornado' koji su podrška francuskom nosaču aviona Charles de Gaulle, no Njemačka ne planira izvršavati zračne udare u Siriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene