Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znate li s kim imate posla?

Clinton upozorava svjetske vođe oko Putina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Bill Clinton optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da pokušava "ponovno uspostaviti Veliku Rusiju", te upozorio svjetske vođe da možda nemaju posla s osobom koja racionalno promišlja vanjsku politiku.

"Putin želi ponovno uspostaviti Veliku Rusiju, ali ne u terminima Hladnog rata, već carstva iz 19. stoljeća", istaknuo je Bill Clinton odgovarajući na pitanja tijekom sudjelovanja na godišnjem Fiskalnom summitu fundacije Peter G. Peterson, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nova uredba Putin ima odgovor na sankcije sa Zapada Uhićen Putinov general Vadim Šamarin Vadim Šamarin Padaju glave u Kremlju: Policija upala u kuću Putinova generala i odvela ga, poznato i zašto

Putin je posljednjih tjedana područja jugoistoka Ukrajine oslovljavao kao "Novom Rusijom" te je isticao pravo Rusije na intervenciju u ime etničkih Rusa koji tamo žive.

Rusija: Sankcije EU-a štete smirivanju situacije u Ukrajini

Podsjetimo, prošlog tjedna je rusko-američka novinarka Masha Gessen napravila referencu na Putinov govor od 18. ožujka u kojem je on jasno indicirao da se granice Rusije povučene nakon revolucije 1917. godine, trebaju prepraviti.

"Drugim riječima on postavlja modernu Rusiju kao nasljednika Ruskog carstva, kakvo je bilo u vrijeme ruskih careva", napisala je Gessen. Dodaje i kako Putin Ukrajinu ne vidi kao nezavisnu državu, već dio te zemlje vidi kao Rusiju, dok ostatak smatra zrelim za preuzimanje od strane drugih europskih zemalja.

Bill Clinton imao je priliku susresti se s Putinom u četiri oka tijekom posljednje godine svojeg predsjedničkog mandata. Njegova supruga Hillary Clinton, osim što je u jednom neslužbenom razgovoru Putina usporedila s Hitlerom, isto tako ističe da Putin vjeruje kako je njegova misija obnoviti Veliku Rusiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene