Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na meti i nogometaši

FRANCUSKI SUPERPOREZ Na sve plaće iznad milijun eura – 75% poreza!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj će zakon obuhvatiti plaće za ovu i sljedeću godinu, a očekuje se da će država s ovim superporezom ubrati 210 milijuna eura godišnje.

Ustavni sud u Francuskoj dao je predsjedniku Francoisu Hollandeu zeleno svjetlo za uvođenje poreza od čak 75 posto na sve godišnje plaće iznad milijun eura.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

Francuska na prekretnici: Ne mogu financirati baby boom?

Ustavni sud zapravo nije udovoljio Hollandeovoj želji da porez bude 75 posto, već 50, ali nakon što je njegov pravni tim ponovno pisao zakon došli su do željenih 75 posto.

Tvrtke će plaćati 50 posto poreza, ali uvedena su još neka socijalna davanja tako da će na kraju plaće biti oporezivane sa 75 posto, piše Independent.

Ovaj će zakon obuhvatiti plaće za ovu i sljedeću godinu, a očekuje se da će država s ovim superporezom ubrati 210 milijuna eura godišnje.

Novi mega porez zahvatit će oko 470 kompanija i većinu nogometnih klubova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene