Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Turci 'opleli' i po Rusima

'Iza ovih napada stoje mračne, tajne sile, a Islamska država je samo njihov izvršitelj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporter Dnevnika Nove TV, Andrija Jarak donosi najnovije informacije s mjesta terorističkog napada u Istanbulu u kojem je smrtno stradalo 10 osoba.

Turski premijer Ahmet Davutoglu na popodnevnoj je pressici rekao kako su četiri osobe privedene u vezi s prekjučerašnjim napadom u Istanbulu. Otkrio je i kako je bombaš koji se raznio u Tursku došao kao imigrant, ali da nije bio pod nadzorom jer se njegovo ime nije nalazilo na 'crnoj listi'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Mjesto pokušaja napada u Istanbulu oglasio se ministar Teroristički napad u Istanbulu: Zapucali na policajce ispred suda, ranjeno šestero ljudi

Dodao je kako bombaš nije ciljano napao Nijemce te da će Turska početi poduzimati jače mjere sigurnosti u naseljenijim područjima.

Davutoglu je vrlo izravno napao i Ruse rekavši kako se čini da upravo oni uštite Islamsku državu u sirijskom zračnom prostoru teda 'strane sile opstruiraju tursku zračnu silu' u borbi protiv IS-a'.
Također se zakleo i na osvetu svakome tko napadne Tursku.

Iz Istanbula izvještava Andrija Jarak

Većina europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku, izdala je preporuku turistima, svojim državljanima, svima onima koji putuju u Tursku da budu na posebnom oprezu, da se pridržavaju uputa svojih putničkih agencija i da pod svaku cijenu izbjegavaju mjesta masovnih okupljanja koja su potencijalna meta terorista, gdje bi se mogli dogoditi teroristički napadi.

Nema naznaka da su Nijemci bili meta napada u Istanbulu

To je danas i službeno priopćila turska policija. Tvrde da strahuju od novih terorističkih napada čak i na mjestu na kojem je napad izveden jučer. Svoj su strah demonstrirali u praksi, tijekom dana na mjestu napada nalazi se duplo više policajaca i u odorama ali i u civilu.

Racije traju u cijeloj državi, a koliko je osoba uhićeno za sada nije poznato. Ono što je policija danas objavila je da je od početka rata u Siriji uhićeno više od 3400 osoba, a njih 850 ih je zadržano u pritvoru na daljnjem ispitivanju.

Još uvijek traje sastanak turskog premijera i šefova obavještajnih službi. Očekuje se obraćanje turskog premijera po stastanku kada će kazati javnosti što su poduzeli.

Prema najnovijim informacijama neki od 'opasnijih' pripadnika ISIL-a nalaze se u Turskoj, a sve su snage usmjerene u njihov pronalazak. Situacija u Istanbulu je daleko od smirivanja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene