Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ušli u Gazu

Pronađeno tijelo taokinje Noe (19) čiji je jezivi video objavio Hamas: "Bilo je u blizini bolnice..."

Iraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je za CBS Evening News da postoje jake indikacije da su izraelski taoci držani u bolnici Al-Šifa i da je to jedan od razloga zbog koji su ušli u bolnicu.

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su kako su pronašle tijelo 19-godišnje vojnikinje Noe Marciano u blizini bolnice Al-Šifa u Gazi. 

Hamas je početkom ovog tjedna objavio video Noe Marciano kako čita poruku, a onda na kraju i njezino beživotno tijelo uz tvrdnju kako je ubijena u izraelskom bombardiranju Gaze. No, prema neimenovanim izvorima, ubio ju je Hamas.  

Njezino je tijelo vraćeno u Izrael i ondje su obavljeni testovi koji su potvrdili njezin identitet.

Pročitajte i ovo Hamasovi tuneli ispod bolnica VIDEO Objavljene nove snimke iz Hamasovih tunela: Pogledajte kako izgledaju i što su u njima pronašli

Izrael je u četvrtak otkrio da je tijelo još jedne taokinje, Yehudite Weiss (65), pronađeno u zgradi pored bolnice Al-Šifa. 

I Marciano i Weiss odvedene su u Gazu 7. listopada kada je Hamas napao pogranična područja Izraela. 

Iraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je za CBS Evening News da postoje jake indikacije da su izraelski taoci držani u bolnici Al-Šifa i da je to jedan od razloga zbog kojih su ušli u bolnicu.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić - 3 prvi intervju Novi ministar obrane otkrio koji će mu biti prvi potezi i komentirao izjavu Grbina: "Kad završe izbori, siguran sam da će se njemu prvom gaće skinuti"

Netanyahu je rekao da nije bilo talaca u bolnici kada su njihove snage ušle u nju u srijedu, ali je ustvrdio: "Oni su izvedeni van." 

Izrael kaže da ima dodatne obavještajne podatke o osobama koje su zatočene, ali Netanyahu je rekao da je bolje da što manje govori o tome. 

Izrael je opetovano optuživao Hamas da je smjestio veliku bazu ispod bolnice Al-Šifa, no Hamas to poriče. IDF je objavio snimke Hamasovih tunela ispod bolnica u Gazi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene