Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatraženo izuzeće sutkinje

Izbjegli deložaciju: 'Da me muž tuče, da je alkoholičar, da mi se djeca drogiraju onda bi grad našao stan za nas, ali ne i ovako'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deložacija obitelji Cvjetković iz kuće u zagrebačkom naselju Maksimir odgođena je do daljnjeg nakon što je odvjetnica obitelji zatražila izuzeće sutkinje u postupku.

Tomislav Cvjetković rekao je kako ne zamjeraju osobi koja je njihovu kuću kupila jer je samo iskoristila priliku koju joj je sud pružio. Isto tako je naglasio kako ne želi da njegova odlaze iz Hrvatske živjeti i raditi u stranu zemlju, ali se zapitao kakav to primjer ova zemlja pruža mladima. Dodao je i kako želi da deložacija, ako do nje dođe, prođe dostojanstveno, bez problema, no kako ipak on i njegova obitelj žele ukazati na niz nepravilnosti u njihovom slučaju.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

''Ono što mene boli jest da je sud sve znao. U spisu su bile presude i prvostupanjskog Općinskog suda i drugostupanjskog Županijskog koje su presuđene u moju korist', rekla je gospođa Marija Cvjetković. 'On ne može prodati privatno vlasništvo, a to je uradio. Zaključak nam nije uručio, bio je samo na oglasnoj ploči. Mi smo slučajno saznali da kuća prodana, da mi više nismo vlasnici, a rok za žalbu nam je prošao', dodala je gospođa Marija Cvjetković.

Oko kuće obitelji Cvjetković u zagrebačkom Maksimiru okupilo se pedesetak koji su s oduševljenjem dočekali vijest o odgodi deložacije do daljnjeg. Odvjetnica obitelji zatražila je izuzeće sutkinje u postupku jer smatra da je unatoč svemu navedenom u sudskim spisima presudila suprotno naredivši deložaciju. Stoga je deložacija odgođena do daljnjega što je među obitelji i okupljenima izazvalo oduševljenje.

'Smatram da je ovom odlukom predsjednice Suda zadržano i dostojanstvo i zakonitost postupanja Općinskog suda u Zagrebu. Mislim da je uočeno niz povreda postupka radi čega nije dopustivo da ova nekretnina bude predana osobi koja ga je kupila na nezakonitoj dražbi', rekla je odvjetnica obitelji Cvjetković Zvjezdana Žnidarčić Begović.

Cvjetkovići su u probleme zapali kada je oca obitelji još devedesetih prevario poslovni partner nakon čega mu je blokirana imovina te je uslijedio stečaj. Njegov bivši poslovni partner u međuvremenu je osuđen na pravomoćnu zatvorsku kaznu, no obitelj više nije bila u mogućnosti vraćati kredit, a banka je odbijala svaku nagodbu.

Godine 2003. u parnicu se uključila i majka obitelji, gospođa Marija Veronika Cvjetković koja je tek tada doznala da je banka 'sjela' i na njenu zakonsku polovicu imovine zbog čega je osobno tužila banku jer je smatrala da je zakonski njezina polovica samo njezina. Konkretno, njen suprug Tomislav založio je pola kuće i pola parcele, a banka je sjela na sve. U toj je parnici dobila dvije presude u svoju korist - na Općinskom i na Županijskom sudu. U međuvremnu je sudac koji je vodio njen slučaj preminuo te je novi sudac ugovorio dražbu za 2010. godinu. U međuvremenu je i taj sudac izuzet sa slučaja.

>> Drama obitelji Vukić: Slovenac im želi prodati kuću koju je već prodao!

Gospođa Marija kod novog je suca zatražila odgodu deložacije na što je on pristao no dražba je unatoč tome održana u siječnju 2010. godine. Da stvar bude gora obitelj Cvjetković je tek u svibnju 2010. saznala da im je kuća prodana. Oni o tome nisu dobili nikakvu obavijest već je ona bila postavljena samo na oglasnoj ploči. Neuobičajena praksa, složili su se mnogi odvjetnici.

Uz pomoć odvjetnika uspjeli su odgoditi prvu deložaciju, a druga je bila zakazana za kraj 2011. te je odvjetnica obitelji i nju uspjela odgoditi. Obitelj Cvjetković pisala je i ministru, no on im je odgovorio kako nema jurisdikciju nad sucima. Očajna obitelj potom se žalila i Ustavnom sudu s kojeg još uvijek čekaju odgovor.

Deložacija im je bila zakazana danas u 10 sati, pomoć su potražili i u udruzi Živi zid čiji su se aktivisti zajedno s građanima okupili pred kućom obitelji Cvjetković.

Obitelj i prijatelji obitelji Cvjetković pokrenuli su inicijativu za pomoć obitelji pred kojom je duga pravna bitka. Kako kažu, znaju da obitelj ne bi nikada tražila pomoć iako imaju petero djece te je otac Tomislav trenutno nezaposlen,  pa je oni traže u njihovo ime.

Novčana pomoć može se uplatiti na žiro račun 2340009-3209082817 u PBZ banci na ima Marija Veronkica Cvjetković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene