Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicija

Svečani mimohod 43. đakovačkih vezova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svečanom mimohodu 43. đakovačkih vezova, središnjem programu te smotre folklora, jutros je središtem Đakova od Malog do Strossmayerovog parka, Korzom i ispred katedrale prošlo oko dvije tisuće sudionika iz 50-ak folklornih skupina.

Uz folklorne skupine iz Hrvatske, sudjelovale su i skupine iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i jedna folklorna skupina Hrvata koji žive i rade u Zuerichu u Švicarskoj. Po prolasku folkloraša, središtem grada prodefilirale su okićene svatovske zaprege, jahači i hrvatski ovčari. Uz tisuće Đakovčana i njihovih gostiju, svečani mimohod ispred katedrale promatrali su i domaćin smotre - gradonačelnik i predsjednik Đakovačkih vezova Zoran Vinković, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, predsjednik HGK Nadan Vidošević, gradonačelnici Osijeka i Vukovara Krešimir Bubalo i Željko Sabo, saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, pomoćni biskup đakovačko-osječki Đuro Hranić i drugi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kanjon Cetine Nema kontrole za divlje pristanište, ne naplaćuju se nikakve pristojbe Slika nije dostupna Najavljeno njih 217 Veliki problem za Split: Gdje vezati kruzere?

Šokačko kolo

Uoči polaska svečanog mimohoda, u Jelačićevoj ulici formirano je veliko šokačko kolo u kojem su se našli brojni sudionici mimohoda. Po prolasku središtem grada, folkloraši su se slili u Strossmayerov park, na čijoj je ljetnoj pozornici cjelodnevni folklorni program. Ovogodišnji 43. đakovački vezovi završit će večeras na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku tradicionalnim izborom najljepše nošenog narodnog ruha među djevojkama, snašama i momcima. (Hina)

Jeste li kada bili na Đakovačkim vezovima?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene