Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugooptuženi otac zamjenika predsjednika suda

Suđenje Sanji Kalamburi: Obrana traži izuzeće cijelog suda zbog sukoba interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem sudskom ročištu obrana Sanje Kalambure zatražila je izuzeće svih sudaca.

Suđenje Sanji Kalamburi, imenovanoj pa povučenoj ravnateljici Fonda za zaštitu okoliša, mnogi su i prije početka prozvali sukobom interesa, jer je Darko Milković, sin drugooptuženog Bože Milkovića, zamjenik predsjednika suda Ivana Turudića. Iz tog je razloga Kalamburin odvjetnik tražio izuzeće predsjednika, zamjenika i svih sudaca zagrebačkog Županijskog suda pa je suđenje odgođeno nakon odluke Vrhovnog suda.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Suđenje Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

Kalambura se tereti za malverzacije iz 2006. kojima je Fond za zaštitu okoliša oštećen za 330 tisuća kuna, a ona je u to vrijeme bila zaposlenica Fonda.

>> Općinski kazneni sud: Službenica je kriva što je Kalambura dobila potvrdu

Podsjetimo, Vlada je Kalamburu prošlog mjeseca postavila na mjesto direktorice Fonda, no razriješena je s te pozicije nakon samo tjedan dana kada se saznalo da je protiv nje podignuta optužnica. Potvrdu da se protiv nje ne vodi kazneni postupak Kalambura je dobila zahvaljujući propustu službenice zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, koji je to utvrdio internom istragom.

Kalambura tvrdi da je optužnica puna laži i da je nastala u režiji bivšeg šefa Fonda Vinka Mladinea, koji i sam ima problema sa zakonom. Mladineo je, naime, optužen u slučaju Fimi medije da je fond oštetio za 1,7 milijuna kuna, a Kalambura je krunska svjedokinja. Kalamburu je 2010. prijavio jer je, tvrdi, istraga u fondu, koja je provedena nakon prijave načelnika Perušića Ivice Turića, utvrdila da je Kalambura s Božom Milkovićem, pročelnikom općine, Srđanom Černijem, svojim prijateljem, i Wernerom Trautmannom omogućila protupravno prisvajanje 400.000 kuna na štetu fonda. (A.E./ I.I./ Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene