Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj raspravama

Općinski kazneni sud: Službenica je kriva što je Kalambura dobila potvrdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski kazneni sud u Zagrebu preuzeo je na sebe odgovornost za izdavanje potvrde Sanji Kalamburi o tome da se protiv nje ne vodi nikakav sudski postupak.

Sa Suda tvrde kako je uvjerenje izdano zabunom te kako oni godišnje zaprimaju oko 36.000 zahtjeva za izdavanjem tih uvjerenja i da te dokumente obrađuju samo dvije službenice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvo biootpad Holy: Problem otpada nije se rješavao na vrijeme Slika nije dostupna Što mislite o imenovanju osobe s optužnicom?

Potvrdu da se protiv nje ne vodi kazneni postupak Kalambura je dobila zahvaljujući propustu službenice zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, doznaje se na tom sudu. 'Internom istragom i nadzorom pravosudne inspekcije Ministarstva pravosuđa utvrđeno je da je propustom službenice izdana potvrda iako se protiv navedene osobe vodi kazneni postupak', rekao je glasnogovornik suda Dražen Kevrić i pritom dodao kako je istragom utvrđeno da nije riječ o namjeri službenice.

>> Kalamburi izdana pogrešna potvrda o nekažnjavanju

Podsjetimo, prošlog tjedna na mjesto direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti imenovana je Kalambura, iako protiv nje postoji optužnica, zbog koje nije trebala dobiti čisto uvjerenje od Suda.

Ono što sada slijedi jest poništenje natječaja i razrješenje Sanje Kalambure s nove dužnosti na koju je imenovana prošloga tjedna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene