Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV

Tko koristi državne stanove: Od 128 stanova koje država ima u svom vlasništvu - njih 35 još je slobodno!

Aktualno Galerija Zgrada Zvonimira Frka Petešića - 1 Zgrada Zvonimira Frka Petešića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zgrada Zvonimira Frka Petešića - 2 Zgrada Zvonimira Frka Petešića - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zvonimir Frka Petešić Zvonimir Frka Petešić Foto: DNEVNIK.hr +0 Potres Galerija 1/4 >>
U telefonskom razgovoru za Dnevik Nove TV Zvonimir Frka Petešić kaže da plaća zagrebački prirez od 18 %, a korisnik je državnog stana.

"Ostvarujete isto pravo na korištenje državnog stana, vi ste prijavljeni gdje? - U Salima na Dugom otoku, u obiteljskoj kući", kazao je Zvonimir Frka Petešić na upit gdje mu je prijavljeno prebivalište. Naveo je predstojnik premijerova Ureda i u imovinskoj kartici. S istim je prebivalištem i prije četiri godine ušao u Plenkovićev kabinet od kada je, tvrdi, službeno u tom stanu.

"On je državni dužnosnik i na taj stan ima pravo, njemu je davnih dana taj stan dodijeljen...", rekao je ministar graditeljstva Darko Horvat.

U telefonskom razgovoru Frka Petešić kaže da plaća i zagrebački prirez od 18 posto. Od 128 stanova koje država ima u svom vlasništvu na različitim lokacijama - njih 35 još je slobodno! Državni dužnosnik koji ih dobije, uz režije, plaća tek dio novčane naknade. Ostatak - porezni obveznici. Iznos se, kažu, razlikuje od korisnika do korisnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekspresna obnova stana Grbin o nastaloj frci s Frkom: ''Plenković i njegova Vlada su se po tko zna koji put narugali u lice građanima''

Pročitajte i ovo Zvonimir Frka- Petešić TKO KOGA (NE) ČEKA Plenkovićevom predstojniku ekspresno obnovili stan: ''Selio sam se iz jednog dijela stana u drugi dok je trajala obnova, to nije bilo ugodno''

Ovo nije odjavna špica filma, ali poput Frke Petešića, bivšeg veleposlanika i dužnosnika Ministarstva vanjskih poslova, rođenog u Francuskoj - u takve stanove mogu ući dužnosnici na različitim funkcijama - predsjednici države, Sabora i Vlade, potpredsjednici, predstojnici državnih ureda, ministri i njihovi pomoćnici, saborski zastupnici, predstavnici sudbene vlasti, DORH - a i USKOK - a, njihovi zamjenici, pravobranitelji, ravnatelji nekih državnih organizacija. 

Lani je tvrtka Državne nekretnine na održavanje stanova, ali ne samo onih za službene potrebe potrošila 1,7 milijuna kuna. Koliko smo im platili najamninu - e to ne otkrivaju. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene