Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li HDZ vratiti novac u proračun

Sanaderova 'sedmica' kupljena novcem državnih tvrtki?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svojoj izjavi za Novi list, neizravno je ali jasno to potvrdio i glavni tajnik stranke Branko Bačić kojega su upitali za sudbinu novca dobivenog prodajom Sanaderovog BMW-a.

'Nisam mogao ni pomisliti kakve će se deformacije događati i kakav zamah korupcije i kriminala! Hrvatska politika trebala bi od naroda tražiti oprost za nebudnost i nečinjenje koje je omogućilo procvat korupcije', izjavio je Vladimir Šeks na Dan nezavisnosti u intervjuu za Novu TV i tom svojom izjavom iznenadio stranačke kolege.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok se Sanader sprema u Sabor Pred USKOK-om veliki posao, Barišić i Mravak Slika nije dostupna Jedini može povezati Sanadera i aferu Barišić traži nagodbu i spreman je prokazati Sanadera?

>> Šeks: Trebamo tražiti oprost, nisam niti pomišljao na ovako krupne deformacije

>> Kosor nije reagirala na poziv Šeksa da se HDZ treba ispričati

No mogli bi u HDZ-u, primjerice, razmisliti o prebacivanju novca što su ga dobili prodajom skupocjenog Sanaderovog BMW-a iz stranačke blagajne u državni proračun, piše Novi list. Valjda ne postoji dužnosnik HDZ-a koji u proteklih godinu dana nije izjavio kako ništa nije znao o kupnji blindiranog auta koji je koštao ukupno čak 4,2 milijuna kuna. S obzirom da predsjedništvo HDZ-a krajem 2008. godine nikad nije raspravljalo o nabavci novog vozila za Sanadera, svi članovi tog tijela tvrde da s tim nisu bili upoznati.

Dosad su mediji, ali i sami HDZ-ovci u neslužbenim razgovorima implicirali da je i novac za BMW svoje podrijetlo imao u operaciji izvlačenja sredstava putem agencije Fimi-Medija.U svojoj izjavi za Novi list, neizravno je ali jasno to potvrdio i glavni tajnik stranke Branko Bačić kojega su upitali za sudbinu novca dobivenog prodajom Sanaderovog BMW-a.

196,5 tisuća eura je završilo u stranačkoj blagajni

'Poslovanje Fimi-Medije je predmet istrage USKOK-a i stoga to ne mogu komentirati. Jasno je da će naša stranka nadležnim institucijama dostaviti sve tražene podatke', kratak je bio Bačić.

Bačićeva izjava prvo je otvoreno priznanje iz HDZ-a da bi mogle biti istinite medijske špekulacije o postojanju crnog fonda i kupnji Sanaderove blindirane 'sedmice' upravo iz sredstava nelegalno izvučenih iz javnih tvrtki.

No, zanimljivo je da je novac dobiven prodajom BMW-a u srpnju 2009. godine, kada je HDZ vratio BMW proizvođaču, završio u stranačkoj blagajni. Radi se o 196,5 tisuća eura. Na izravno pitanje hoće li HDZ vratiti novac proračunu ako se dokaže da je BMW kupljen pomoću Fimi-Medije, Bačić je kazao da ne može odgovarati hipotetski. Ako bi istraga o Fimi Mediji pokazala da je Sanaderov BMW kupljen nelegalnim novcem, za HDZ bi to bila vrlo neugodna činjenica jer bi to značilo da su 'oprali' novac izvučen iz javnih tvrtki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene