Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedini može povezati Sanadera i aferu

Barišić traži nagodbu i spreman je prokazati Sanadera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef Carine i glavni HDZ-ov rizničar Mladen Barišić spreman je nagoditi se s istražiteljima i potpuno razotkriti sve elemente afere Fimi media.

Ako progovori, Barišić će reći baš sve, doznaje Večernji list iz izvora upućenih u pojedinosti afere. To znači otkrivanje da je reketarenje državnih tvrtki provodio za Sanaderov račun, ali i da su dvojica visokopozicioniranih hadezeovaca zbog svoje funkcije u stranci znala sve pojedinosti o manipulacijama novcem preko marketinške tvrtke Barišićeve prijateljice. Hoće li Barišić teretiti Sanadera, ovisi prije svega o tome hoće li biti nagodbe s Bajićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puštenja njena suradnica Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca Slika nije dostupna Barišić nastavio obranu Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe

>> Istraga je tajna, ali informacije cure u javnost - selektirano

Barišić zbog 40 milijuna kuna državnog novca ne želi provesti u zatvoru minimalno deset godina te pritom robijati i za one s kojima je dijelio milijune. Bivši šef Carine svjestan je toga da je USKOK prikupio dokaze da je upravo on obilazio direktore javnih poduzeća i ministre te tražio da s Fimi medijom Nevenke Jurak sklope ugovore na temelju kojih će dio državnog novca preliti u privatne džepove.

Barišić jedini može direktno povezati Sanadera i izvlačenje novca

USKOK-u je njegov iskaz nužan žele li istragu proširiti i na bivšeg premijera. Kako sada stvari stoje, Barišić je jedina osoba koja je izravno sa Sanaderom dogovarala izvlačenje novca. Svima je bilo jasno, posebno nakon sastanka u Vladi 4. travnja 2007. godine, na koji je Sanader pozvao 15 direktora javnih tvrtki i uputio ih na suradnju s Barišićem, da iza upute da posluju s Fimi medijom stoji upravo premijer, piše Večernji list.

No, s premijerom nitko nije izravno razgovarao o isisavanju novca, pa ga ne može ni izravno teretiti. Kada je o Sanaderu riječ, tu je presudan Mladen Barišić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene