Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor bez isprike

Kosor nije reagirala na poziv Šeksa da se HDZ treba ispričati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treba li se vlast ispričati naciji za sav kriminal i korupciju koje sada izlaze na vidjelo? Potpredsjednik Sabora i jedan od vodećih HDZ-ovaca Vladimir Šeks u ekskluzivnom je razgovoru za Novu TV zaključio da treba! No, Šeksovo mišljenje, čini se, ne dijele svi. Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor na upite o isprici šuti!

'Osmijeh se može vratiti na način da potpuno iskreno hrvatska politika, ja mislim da to sada i radi, da se hrvatska politika treba iskreno obratiti cijelom narodu, i da je ta iskrenost nužna i neizbježna. I priznanje pogrešaka i priznanje pogrešaka. Na stanoviti način tražiti oprost radi ne budnosti, radi nečinjenja, radi ne budnosti', rekao je potpredsjednik Hrvatskog sabora za Novu TV.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

No, na poziv stranačkog kolege na ispriku građanima, predsjednica Vlade i HDZ -a Jadranka Kosor nije reagirala. Pitali smo hoće li se ispričati, ali nam je poručeno kako nema komentara. Da je isprika prvi korak koji HDZ mora napraviti, jer je stranka kriminalizirana, tvrde i stručnjaci. Popularnost vladajućih, pokazuju i ankete, zbog brojnih je afera već mjesecima u padu.

'Što prije okončati priču sa kriminalom'

'Oni moraju što prije okončati ovu priču sa kriminalom u HDZ-u, znači s vrhom vlasti i reći mi se ispričavamo za djela ovih drugih, mi smo bili nedovoljno budni, ili smo gledali u drugu stranu, ali mi nismo stavili u svoje džepove i vjerujte nam možemo vas izvući iz krize. To je poruka koju oni žele poslati da bi tražili novi mandat', smatra Krešimir Macan, bivši savjetnik Predsjednika Vlade RH za komunikacije.

>> Šeks: Trebamo tražiti oprost, nisam pomišljao na ovako krupne deformacije

Bivši savjetnik u Vladi Ivice Račana smatra da dio tereta kriminalne i korupcijske države snosi i oporba. 'Vlast je onoliko loša koliko je loša oporba. Dogodila nam se ova situacija zbog inertnosti jednih i drugih. Jedni su radili u svoju korist, a drugi su šutjeli, njima je bilo OK', dodao je.

Preko svih afera građani su spremni prijeći, tvrdi Macan, jer njihovo je pamćenje kratko, a za godinu dana svoj glas će, s isprikom ili bez, dati onom tko ih uvjeri da će zemlja izaći iz krize.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene