Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Tjedan na izmaku, i u političkom smislu - buran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na događaje koji su obilježili protekli tjedan podsjeća Ivana Pezo Moskaljov.

 

Prva 'marčana bura'

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

Otpuhala je fasade. Čupala stabla i prevrtala vozila. Zbog nje su nasukani brodovi. Buran tjedan zbog - prve 'marčane bure'.

Podivljalo more nije, međutim, zaustavilo dvojicu Bračana, istinskih junaka. Na velikim su valovima prevezli bolesnu ženu i spasili joj život.

Odlazak 'Krila Oluje'

S olujnim vjetrom s hrvatskog su neba odletjela i 'Krila Oluje'. Šestorica vojnih pilota nisu mogla odbiti ponudu bogate arapske zemlje. Akrobacijama više neće bez daha ostavljati publiku u Hrvatskoj. Niti učiti mlađe generacije kako se leti.

Odlazak 'Krila Oluje' propust je vojnih tajnih službi: 'Što oni uopće rade i tko ih kontrolira?'

'U svakom slučaju je sramota da tako jedna elitna skupina u jednom momentu odluči otići', komentirao je slučaj umirovljeni pilot Danijel Borović.

Obrana i sigurnost države zasigurno ne ovise samo o njima. No, u svemu čudi kako o tajnim pregovorima nitko ništa nije znao. I što su radile tajne službe?

'Trebalo bi istražiti na koji su način napravili jedan ozbiljan propust. Tim pilotima je pristupila jedna druga država', rekao je za Dnevnik Nove stručnjak za geopolitiku Vlatko Cvrtila.

Milanović u obilasku

Tjedan na izmaku, i u političkom smislu - buran. Premijer u obilasku hvali državne projekte, a s malog otoka na kojem se uspješno mimoišao sa šefom oporbe odgovara protivnicima bušenja nafte i plina na Jadranu.

'Sad ja kažem da idemo na referendum!', poručio je Milanović.

'Neka traži! Štošta u zadnje vrijeme plasira što bi moglo pomoći njegovom statusu ili imidžu, ipak ulazimo u predizborno vrijeme', komentirao je Milanovićevu izjavu Tomislav Karamarko.

U tjednu u kojem je Kukuriku koalicija ostala bez većine ruku u Saboru HDZ traži konsenzus. Ali glavni predizborni adut - skriva. Ne otkrivaju svoj gospodarski program i rješenja za izlazak iz krize, na kojima radi bavarski institut.

'Dopustite da imamo svoju stranačku taktiku kada ćemo karte otkrivati do kraja', rekao je šef stranke Tomislav Karamarko.

'Ne se igrati s kunom'

No, za moguću ideju o slabljenju vrijednosti kune, vladajući - ne žele ni čuti.

'Ne se igrati s kunom! Tu mantru slušamo već 20 godina. I nećemo nikada krenuti tim putem', rekao je Milanović.

Možda zvuči kao 'neslana' šala, ali od 1. travnja - građani bi trebali plaćati manje račune za plin. Potez, najavljen nekoliko mjeseci prije izbora, oporba je nazvala - populizmom.

Optužbe Milijana Brkića

Teške optužbe Milijana Brkića. Drugi čovjek HDZ-a proziva Ivu Josipovića da je prije godinu i pol, uz njihovu pomoć, htio rušiti premijera, a za mandatarku postaviti Vesnu Pusić.

'Riječ je o spin izmišljotini! Boji da ću izići na izbore s koalicijom i svojom listom i uzeti glasove, koje je lijeva koalicija izgubila!', rekao je Josipović.

'Josipović zna s kim je razgovarao o rušenju premijera Milanovića'

'On je snagu pokazao na izborima', kaže pak Brkić.

'Svašta možeš reći, ali to ne znači da to na bilo koji način ima veze s mozgom', komentirala je Vesna Pusić.

Odlikovanja gotovo cijelom uredu; Bandić u kampanji

Na odlasku s Pantovčka, Josipović je odlikovao gotovo cijeli svoj ured. Ne i Danju Šilović Karić i Dejana Jovića, koji se na društvenim mrežama požalio da nije dobio odličje.

'Hoću li dati ostavku i ići na nove izbore ovisi o sljedeća 2, 3 tjedna ovisi o sudstvu', poručio je Milan Bandić

On se odavno ponaša kao da je u kampanji. Podnese li ostavku, Zagrepčani idu na nove izbore. No, posljednje istraživanje Nove TV ne ide mu u prilog. Njegovi sugrađani misle da je Sandra Švaljek na mjestu gradonačelnice bolji izbor.

Glavaš u zatvoru; predsjednica u BiH

Branimir Glavaš ponovno je u zatvoru. Dok on u Remetincu štrajka glađu, njegovi pristaše sve nazivaju političko - pravosudnom blamažom.

Kolinda Grabar Kitarović odradila je svoje prvo predsjedničko putovanje. Posjet BIH, koji je obilovao dobrosusjedskim porukama, okončan je odlaskom na ćevape.

Rusija se oprostila od Borisa Nemcova, jednog od žešćih Putinovih kritičara. Dok Kremlj odbacuje nagađanja o Putinovoj umiješanosti u ubojstvo, ruske tajne službe hvale se uspjehom u istrazi i novim uhićenjima.

Nudmo sunce i more

Jedan od najvećih turističkih sajmova, onaj berlinski - borba je za svakog gosta. Prilika koja se ne propušta! Uz tradicionalnu hrvatsku kuhinju i običaje, nudimo im obilje sunca i mora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene